DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Paris’teki bir cami zorla tahliye edildi

Paris’teki bir cami zorla tahliye edildi

Fransa’nın başkenti Paris’teki bir cami zorla tahliye edildi. Camide oturma eylemi yapanları da polisler güç kullanarak dışarı çıkardı. Paris’te faaliyet gösteren Clichy-la-Garenne banliyösündeki bir cami dün polis ekiplerince tahliye edildi. Vatandaşlar camide oturma eylemine kalkışınca polis onları da güç kullanarak dışarıya çıkardı. Clichy-la-Garenne semtinde bulunan bir cami derneği ile belediye arasında çıkan ihtilaftan dolayı bu caminin

Fransa’nın başkenti Paris’teki bir cami zorla tahliye edildi. Camide oturma eylemi yapanları da polisler güç kullanarak dışarı çıkardı.

Paris’te faaliyet gösteren Clichy-la-Garenne banliyösündeki bir cami dün polis ekiplerince tahliye edildi. Vatandaşlar camide oturma eylemine kalkışınca polis onları da güç kullanarak dışarıya çıkardı. Clichy-la-Garenne semtinde bulunan bir cami derneği ile belediye arasında çıkan ihtilaftan dolayı bu caminin mühürlenmesi kararı alınmıştı. Alınan bu kararın ardından caminin bulunduğu bölgeye gelen polis ekipleri camiyi zorla tahliye etti.

Paris’teki bir cami zorla tahliye edildi

Paris'teki bir cami zorla tahliye edildi

Fransız polislerin camiyi boşaltmasından çok kısa bir süre sonra yaşanan bu olaya tepki gösteren bir grup camide oturma eylemi düzenledi. Yaklaşık 50 kişinin bulunduğu grup caminin içerisinde oturmaya başladılar. Durumu fark eden polislerde onları zorla dışarı çıkardılar. Çıkartılma işlemi yapılırken çıkan olay da 3 polis hafif yaralandı. Bir kişi de hemen gözaltına alındı. Caminin bulunduğu bina için, belediyenin el değiştirmesi üzerine göreve gelen sağ görüşlü yöneticiler tarafından boşaltılma ve “bilgi ve kültür merkezi” haline getirilme kararı alınmıştı. Dernek ve belediyenin arasında çıkan anlaşmazlıkta yeni yerin küçük olması ile çıkmıştı.