DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Parmak iziniz kişiliğinizi yansıtıyor!

Parmak iziniz kişiliğinizi yansıtıyor!

Parmak iziniz ile kişiliğinizin nasıl bağdaştıran “dermotoglifik” isimli bilimsel bir çalışma bizi çok etkiledi. Sizinle de paylaşmak istedik.

dematoglifik

Nedir bu Dermatoglifik?

Kısaca özetleyelim…Dermatoglifik, Dermaglyphe kelimesinden türemiştir. Derma (deri), Glyphe (oyuk) anlamına gelmektedir. Ellerimizde ki ve ayaklarımızda ki belirgin çizgilere verilen isimdir.Ellerimizdeki ve ayaklarımızdaki şekilleri inceleyen bilim dalına Dermatoglifik çalışma, bu işi gerçekleştiren uzmana ise dermalog denir. Parmak izi kişiliğimizi yansıtabilir mi? Sorunun cevabı yazının devamında yer alıyor. Kavisli, Döngüllü ve Sarmallı olarak isimlendirilen 3 parmak izinden hangisine sahipsiniz?

  • donguluDöngüllü parmak izi

Döngüllü parmak izi en çok Avrupalı insanlar arasında görülmektedir. Genellikle sakin, dengeli, sempatik, diğer insanlara yardım etmeyi seven ve başkalarıyla kolay arkadaşlık kurabilen insanlardır döngüllü parmak izine sahip olan kişiler.Çok çalışkandırlar. Sorumluluk almayı severler.Döngüllü parmak izine sahip olan kişilerin diğer insanlar hakkındaki duygu ve düşünceleri onlarla iletişime geçtikleri zaman olur. Çocukluk dönemlerinde sık sık hastalık geçirirler ama çok iyi sağlık durumuna sahiptirler.Temel özellikleri azimli olmalarıdır.Eğer siz de döngüllü parmak izine sahipseniz, bu sizin haya gücünüzün çok kuvvetli olduğu ve sık sık hayal kurduğunuz anlamına geliyor.

  • kavisliKavisli Parmak İzi

 Kavisli parmak izine sahip olan insanlar kendilerine güvenir ve enerji doludurlar. Genelde inatçı olurlar. Onları sakın değiştirmeye çalışmayın, çünkü asla fikirleri değişmez.Sabit fikirli olurlar. Genelde değişen ortama kolay adapte olamazlar ve diğer insanların fikirlerini dinlemekte zorluk çekerler.Amaçlarına ulaşmak için başka insanları kullanmaktan çekinmezler. Öfkelidirler, müziğe ve sanata önem verirler. Konuşurken vücut dilini sık sık kullanırlar.Genelde olayları alttan almazlar ancak böyle insanlarla arkadaşlık yapmaktan çekinmeyin. Sadıktırlar ve arkadaşlarından asla vazgeçmezler.

sarmalliSarmallı Parmak İzi

Sarmal desenli parmak izine sahip olan insanlarda asabiyet sık görülmüştür. Genelde cömert olurlar. Doğuştan yetenekli olurlar, öğrenmeyi severler ve sık sık çevrelerini analiz ederler.Bu insanlarda sıklıkla birçok işe aynı anda başlama ancak işin yarısında ilgisi dağılarak işi bırakma eğilimi görülür.Tahmin edilmesi zor yapıları vardır. Gerçek duygu ve düşünceleri saklamaya meyillidirler. Tatmin olmadığı herkesten şüphe ederler.Bu tip insanlar genellikle ifadesiz, sessiz ve yavaş konuşurlar. Sarmal desenli parmak izine sahip olan kişinin iki işaret parağında da sarmal desenler varsa doğuştan düşünmeyi sevdiği anlamına gelmektedir.