DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerine son verdi

PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerine son verdi

Yaygın olarak internet üzerinden kullanılan ödeme sistemi PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durduruyor.PayPal’ın bu kararının gerekçesi, lisans başvurusunun reddedilmesi olarak açıklandı.

Türkiye’ de yaygın olarak kullanılan online bankacılık ve para aktarma hizmeti olan PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma kararına gitti.Faaliyetleri durdurmasının sebebi BDDK lisans başvurusunu kabul edilmemesi olarak gösterilen online ödeme sistemi, 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterileri hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacak.PayPal kullanıcıları bu süre zarfında, hesaplarındaki parayı Türkiye’deki başka banka hesaplarına aktarabilecekler.PayPal

‘İzinlerin alınması için çalışmalar sürecek’İnternet sitesinde yapılan açıklamada, gelecekte Türkiye’deki müşterilere yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmaların süreceği belirtildi.

Online ödeme sistemleri içeresinde dünya sektöründe lider isimlerden olan Amerikan şirketi; ABD’nin yanı sıra, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor.

PayPal Nedir?

İnternet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemidir. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.