DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİDİR…

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİDİR…

Değerli okurlarım, Bugün yazımızda, anlam olarak çok manidar olan Perşembe’nin gelişi çarşamba’dan bellidir. Atasözü şuan ülkemizde yaşanılan olaylara anlam katmaktadır. Atalarımız hiç bir sözü boş yere söylememişlerdir. Yaşamlarında geçirmiş oldukları tecrübeler sonunda söylenilen bu değerli sözler, insanoğlunun ve dünya’nın son sürecine kadar da kulağımıza küpe olacak mahiyettedir. Cumhuriyet tarihinden günümüze şöyle bir göz atalım. 91

Değerli okurlarım, Bugün yazımızda, anlam olarak çok manidar olan Perşembe’nin gelişi çarşamba’dan bellidir. Atasözü şuan ülkemizde yaşanılan olaylara anlam katmaktadır.

Atalarımız hiç bir sözü boş yere söylememişlerdir. Yaşamlarında geçirmiş oldukları tecrübeler sonunda söylenilen bu değerli sözler, insanoğlunun ve dünya’nın son sürecine kadar da kulağımıza küpe olacak mahiyettedir.
Cumhuriyet tarihinden günümüze şöyle bir göz atalım. 91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hep millet olarak çok badireler atlatmışız. Bu badireleri atlatırken hiç mi hiç geçmişten ders almamışız onu hep sorgularım. Her şeyden önce hepimiz tüketici ve kendi çıkarlarımız devletimizin çıkarlarından üstün bilmişiz. “Vatan canım sana feda” derken bile bunun altında siyasi bir şeyler aramışız. Bir kamu kurumunda işe girmek veya bir işimizi halletmek için ilaki, birilerinin referansıyla gitmeye çalışmışız. En tehlikesi ise bölgecilik ve siyasi kanallar yoluyla bu günlere gelmeye çalışmışız. Hepimiz kul hakkını gayet iyi biliriz fakat iş icraata geldiği zaman yani kendi menfaatimize ters düştüğü zaman hemencik o bildiğimiz maneviyatı bir anda unutuvermişiz.
Ya arkadaş bizler ne biçim insanlarız? Bu yazıyı okuyan süper zekalı uyanık kardeşlerim, ya arkadaş! Boş ver sen bunu herkes bir yol tuturmuş gidiyor. Sen neyin peşindesin arkadaş diye dediklerini duyar gibiyim. Hep nefret ettiğim bir söz vardır. Bal tutan parmağını yalarmış, bende o zihniyetlere şunu söylemek istiyorum. O balı sen mi kazandın da parmağını yalıyorsun, saçının tüyü bitmemiş yetimin ve fakir guraba’nın hakkına tecavüz eden bu zihniyetler olduğu sürece daha çok bal yalarlar. Ama şunu iyi bilsinler ki, O bal onun yedi göbek soyundan sopundan çıkacak ve yedikleri nanaler, ahirette kendilerine yakıt olarak geri dönecektir.
Her neyse bu konular aslında ilahiyatçıların veya Fetva makamının işi ama onlar işini nasıl yapıyor onuda bilmek gerek, Hani derler ya kimin kayığına binersen onun türküsünü söylersin hesabı, Nazi lideri Hitler bile Türk milletinin öneminden ve cesaretinden bahsederken ” sakın ola ki Türkler ile savaşmayın fakat savaşmaya kalkarsanız tek bir Türk bırakmayın hepsini öldürün. Tek bir Türk kalırsa bir gün intikamını alır” diyen bir Alman bu şekilde övgüler yaparken, günümüzde ki, insanlarımız neler yapıyor? Devleti soymanın soyup soğana çevirmenin hesabını yapıyor. Hangi iktidar başta ise ona yanaşarak ve yaltaklık yaparak nasıl bir ihale alırım kısa yoldan nasıl zengin olurum hesabını yapmaktalar.
Adam kayırma gibi işlerle meşgul olmak, Vatan gitmiş bayrak yere düşmüş kimin umrunda adam malı götürmenin peşinde, Güneydoğuda PKK  terör örgütüyle gariban mehmet’in çocuğu çarpışsın, ölürse de ölsün vatan sağolsun diğerlerinin çocuğuna aman bir şey olmasın onlar bu ülkenin gerçek çalanları, kıymetliler ”gariban zaten gariban ölsün gitsin kardeşim zaten sağlıklarında da beş para etmezlerdi” diyenler var bu ülkede. Şehit mertebesi yetmiyor mu? Komik birde maaşa bağlarsın hayatını idame ettirsin gitsin.Ondan sonra şehit anası, babası acısını içine atsın.
Değerli okurlarım, Vatan namustur, vatan anadır, vatan babadır bu vatan uğruna elbette ölmek gerekir. Ama her kesin aynı hak ve imkanlara sahip olması gerekir. Zira insan olmamızın en erdemli yanı kendimizi eleştirmemiz, bunu yaptığımız sürece insanlığımızı kaybetmediğimizi görmüş oluruz, günümüz Türkiye’sinin anarşi ve terörden uzak durmasının yegane çaresi birbirimizi sevmemizden geçer.
Eğer bizler 77 milyon nüfusa sahip güçlü bir ülke isek düşmanlarımıza karşı daima kenetlenmek durumundayız. Kandil ve imralı canilerinin kendi canlarını kurtarmak için Kürt kardeşlerimizi sokak olaylarına sürüklemekteler ve kaos ortamı yaratmaktalar. Bu ortamı kendi menfaatlerine kullanmak cihetine giden bu kan emiciler hiç bir zaman muaffak olamayacaklardır. Gözü yaşlı ana ve babaların bu göz yaşları sel olacak ve onun önünde boğulup gidecekler. Ülkemiz son günlerde sıksıntılı bir süreçten geçmektedir.
Kürt açılımını bahane ederek, Güneydoğuyu ve bazı illerimizi harap ve viran etmeye çalışan bu güruhların sindirme tavırlarına güçlü Ordumuz ve Emniyet güçlerimiz geçit vermeyecektir. Bu serüvene kendini kaptırmış ve halen meclisin o koltuğunda oturan zavallı beyinliler kendi altlarına dinamit koyduklarının farkında değiller mi? bu millet öyle bir millettir ki, bütün etnisitesiyle behemehal bunun intikamını bu hainlerden ve satılmışlardan alacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu millet geçmiş tarihinde de destan yazdı tekrar bu destanı yazacak, emperyalizmin uşaklığını yapan bu soysuzlar ila ki, yüce adaletin önünde hesaplarını çok acı bir şekilde ödeyecekler….sevgiyle kalınız…