DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Plaja başörtüsü ile gelene şok ceza!

Plaja başörtüsü ile gelene şok ceza!

Fransa’da geçtiğimiz günlerde plajlarda tesettürün yasaklanmasından sonra polis ilk cezayı kesti. Kesilen cezanın gerekçesi ise ‘laikliğe aykırı’ davranmak olduğu açıklandı.

Fransa’da plajlarda tesettürün yasaklanmasından sonra polis ilk cezayı kesti. Cezanın gerekçesi ise plaja başörtüsü ile gelmek.Fransa’da 10 civarında belediyenin aldığı karar ile plajlarda tesettür mayo giyilmesi yasaklandı. Alınan bu kararın ardından ilk ceza kesildi. Bir kadının plaja başörtüsü ile gelmesinden dolayı ‘laikliğe aykırı’ davrandığı için ceza kesildi.

11 avro para cezası

fransa-plaj-yasakPlajlarda tesettürü yasak haline getiren Fransa’da ilk ceza Cannes-la-Bocca bulunan bir plajda kesildi. Toulouse’den Cannes’e tatil için gelen aile yaşadıkları olay ile şaşkına döndü. Başörtüsü ile plaja inen iki çocuk annesi Siham adlı kadın  “görgü kurallarına uymayan ve laikliğe aykırı bir kıyafetle halka açık bir alanda bulunduğu” gerekçesi ile 11 varo para cezasına çarptırıldı.Cannes’e tatil için gelen iki çocuk annesi Shiam yaklaşık 6 yıldır kapalı ve verilen bu cezanın ‘kabul edilemez’ olduğunu açıkladı. Genç kadın cezanın kesildiği gün plajda tesettür mayosu ile değil de başörtüsü ve normal kıyafetlerle oturduğu ifade etti. Siham, “Büyük ihtimalle plajdaki birisi polise ihbarda bulundu. Çünkü üç tane polis doğrudan benim yanıma gelerek Cannes Belediyesi tarafından alınan kararla ilgili uyarı yaptılar.” dedi. Bu cezaya itiraz eden kadın, polisin “Hiç olmazsa başörtünüzü bandana şeklinde yapın.” cevabıyla karşılaştı. Polis daha sonrasında plajdan ayrılmak istemeyen kadına “Plajdan ayrılmak istemiyor musunuz? O zaman size ceza yazacağız.” ifadelerini kullanmış.Polisin bu tavrının yanı sıra plajda bulunan vatandaşların da verdiği tepkiye şaşkınlığını “Plajda yalnızca üç-dört kişi yanıma destek için geldi. Geri kalan herkes polisi destekledi. ‘Burada işin yok, ülkene geri dön’ dediler.” şeklinde dile getirdi.