DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Pokemon GO oynarken ceset buldu

Pokemon GO oynarken ceset buldu

Tüm dünyada büyük ses getiren Pokemon GO oyuncusu, pokemon bulmak için gezerken çalılıklar arasında cesetle karşılaştı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran Pokemon Go oyunu sıradışı olaylara imza atmaya devam ediyor.Pokemon Go oynarken kaza yapan, gölete düşeni gördük ama bu seferki olay başka….Geçtiğimiz günlerde Birleşik Devletler’in Wyoming eyaletinde Pokemon oynayan bir kişi cansız bir beden bulmuştu. Olayın benzeri şimdi de ABD’nin New Hampshire eyaletinde yaşandı.pokemon go oynarken ceset

Bir ceset daha bulundu

Boston 7 News’te yer alan habere göre Nashua bölgesindeki Rotary Park’ta Pokemon aramaya çıkan bir genç, çalılıkların arasında bir ceset buldu. Karşılaştığı manzarayı görünce büyük şaşkınlık yaşayan oyuncu hemen 911’e haber verdi. Pokemon GO oyuncusu yetkililerin gelene kadar olay yerinde bekledi.

POKEMON GO NEDİR, NASIL OYNANIR?

Oyun arttırılmış gerçeklik özelliğiyle kullanıcıların cep telefonunun kamera özelliğiyle bulundukları ortam taranarak kamera görüntüsü üzerinde beliren Pokemon’ları yakalamak için geliştirilmiş bir cep telefonu oyunudur.Farklı ortamlarda farklı Pokemon karakterleriyle oynanabilen oyun, İstanbul’da bulunan Taksim Meydanı, Gezi Parkı, tarihi camiler ve yerler olmak üzere bir çok çeşitli mekanda geçmektedir.Oyunseverleri sokağa akın edip Pokemon avlamaya teşvik eden oyun, telefonların GPS özelliklerini de kullanıyor.Oyuncular ne kadar Pokemon avladıysa o kadar level (seviye) atlayarak oyunlarına devam ediyor. 5. seviyeye geldiklerinde Pokemonları savaştırabilecek güçte oluyorlar.Oyunu indirmek ücretsiz, fakat oyun içerisinde bir çok özellik için satın alma gerekli.

Türkiye’ye ne zaman gelecek?

İlk olarak Avusturalya, Yeni Zellanda ve Amerika ülkelerinde tanıtılan Pokemon GO oyununun Türkiye’ye ne zaman geleceği büyük merak konusu. Google Play uygulamasının Türkiye sunucularında tanıtıma sunulmaması hayranlarını büyük hayal kırıklığına uğratmıştı.Oyunun kısa süre sonra Türkiye mağazalarına ekleneceği öğrenildi.