DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Pokemon Go oynayanlara Polis uyarısı

Pokemon Go oynayanlara Polis uyarısı

Pokemon çılgınlığı son sürat devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan oyun için New York polisi ülkedeki oyuncular için uyarı listesi oluşturdu.

Yayınlandığı ilk günden itibaren dünyayı etkisine alan Pokemon Go oyunu çok farklı boyutlara ulaştı. Bunlardan bazıları; 27 yaşındaki bir oyun tutkunu Pokemon oynarken Cirebon‘daki askeri bölgeye girdi ve yakalandı. Gözaltına alınan şansız adam 2 saatlik sorgu sonrası serbest bırakıldı.Bir ilginç olayda Kaliforniya’da yaşandı. Yirmili yaşlarda iki genç Pokemon ararken sahil yakınlarındaki bir uçurumdan aşağı düştüler. İki kafadar hastaneye kaldırıldı. Neyse ki sağlık durumları iyiydi.En korkunç olay Wyoming eyaletinin Riverton şehrinde gerçekleşti. 19 yaşındaki Shayla Wiggins, Pokemon ararken gö kenarında bir cesetle karşılaştı.Araç sürerken oynamanın sonu da kötü bitti. New York’ta 28 yaşındaki bir sürücü direksiyon başında Pokemon avlarken ağaça çarptı. Neyse ki şanslı sürünün sağlık durumu da iyiydi.Olaylar böyle gelişmeye devam ederken New York polisi gelişmeler üzerine önlemler almaya başladı ve oyuncuları böyle uyardı;

  • Bisiklet, motosiklet ve otomobil gibi araçları kullanırken, oyunu oynamayın ve çevrenize odaklanın
  • Pokemon avlamak için, insanlardan izole yerlere gitmeyin. Mümkünse kalabalık ortamlarda veya arkadaş çevrenizle birlikte olun.
  • Seyahat ederken, sadece akıllı telefonunuza değil; önünüze de bakın. Ayağınız takılabilir, bir çukura düşebilirsiniz veya daha ciddi bir kaza atlatabilirsiniz.
  • Konumuzu, yakın çevreniz haricinde paylaşmayın. Pokemon’lar eğlenceli olabilir ama dünyada, bu oyunu oynayanlar da dahil pek çok kötü niyetli kişi mevcut(Amerikan Polisi Pokemon oynarken dünyayı unutan bir kişiye karşı gerçekleşen gasp girişimini son anda önledi).
  • Oyuna kendinizi fazla kaptırıp, özel mülklere dalmayın. Bu hem kanuni açıdan sakıncalı ve hem de mülk sahibi, çok şiddetli bir tepki gösterebilir.

Pokemon GO’nun ülkemizde henüz yayınlanmamasına rağmen oyunun apk’sı milyonlarca Türk kullanıcısı tarafından yüklendi. Hatta yaşadığınız şehrin merkez noktalarında Pokestop noktalarına giderseniz Pokemon Go oynayan kişilere rastlamanız çok yüksek ihtimal 🙂