DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Polonya’da onu yapmak artık yasak!

Polonya’da onu yapmak artık yasak!

Polonya’da kabul edilen yasa tasarısı ile kürtaj tamamen yasaklandı. İşte PAP haber ajansının yayınladığı yasa tasarısı ile ilgili o haber..\r\n\r\n

Polonya’da kabul edilen yasa tasarısı ile kürtaj tamamen yasaklandı. İşte PAP haber ajansının yayınladığı yasa tasarısı ile ilgili o haber..Polonya’nın resmi haber ajansları arasında yer alan PAP haber ajansından bomba haber geldi. Polonya’daki bu yasa tasarısı kürtajın tamamen yasaklanmasını öngörüyordu. Parlamentoda oylanan kürtaj oylamasına 173’e karşı 230 milletvekili evet oyu verdi. 230 milletvekilinin desteğinin yanı sıra diğer 15 milletvekili ise evet oyu kullanmada çekimser kaldı.

Polonya’nın en doğru kararı

polonya-da-kurtajParlamentonun onay verdiği bu yasa tasarısını çok sayıda insan destekledi. Kabul edilen yasa tasarısına göre,  kürtaj sadece tecavüz ve hastalık gibi durumlarda izin verilecek. Özel durum ve diğer nedenlerden dolayı kürtaj yaptırmak isteyenlere kesinlikle izin verilmeyecek.Hukuk ve Adalet Partisi milletvekili Anna Milczanowska, kabul edilen bu yasa tasarısına destek verdiğini belirtti. Ve sözlerine “Ben Down sendromlu bir çocuğun annesiyim. Sizi temin ederim bu herkesin sandığı gibi acı bir şey değil. Çocuğumu çok seviyorum.” ifadelerini kullanarak devam etti.Ülkedeki çoğunluk kısım bu yasaya destek verirken diğer kişilerin ise başkent Varşova’da  protesto düzenleyecekleri düşünülüyor.