DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Putin’den Euro 2016’da çıkan olaylar için ilginç soru

Putin’den Euro 2016’da çıkan olaylar için ilginç soru

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, EURO 2016 öncesi Rusya ile Fransa maçı öncesi yaşananlar olaylar için büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdi.

EURO 2016’nın daha ilk günlerinde Fransa-Romanya karşılaşması öncesinde maçın oynanacağı Marsilya kenti savaş alanına döndü. Fransa’nın son dakika maçı kazanmasıyla birlikte taraftarlar arasında kavga çıktı. Fransa-Romanya maçının ardından birbirine giren tüm taraftarlar gözaltına alındı. Taraftarlar arası çıkan kavga ertesi güne kadar devam etti. Yaşnan kavgada sandalyeler havada uçuştu.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Fransa maçı öncesi yaşananlar olaylar için büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üzüldüğünü ifade ederken iğneli sözlerde bulundu.

‘200 Rus taraftar binlerce İngilizi nasıl dövmüş olabilir?’

putin fransa rusyaSt. Petersburg’da düzenlenen bir foruma katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Şu an EURO 2016 devam ediyor ancak futbola taraftar kavgalarından daha az ilgi gösterildiğini düşünüyorum. Bu çok üzücü bir durum” gibi sözlerle konuşmasına devam etti.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şampiyonanın Rusya ile Fransa maçı öncesi yaşanan tatsızlıkları ile başladığını söyledi. Vladimir Putin ‘ “200 Rus taraftarın birkaç bin İngilizle nasıl dövüşebildiğini gerçekten anlayamıyorum” yönünde şaşırtan bir soru yöneltti.Geçen Cumartesi Marsilya’da karşı karşıya gelecek Rusya ve İngiltere maçı öncesi taraftarlar arasında çıkan olaylar da 4 kişi ağır yaralanırken, 35 kişinin ise normal olarak yaralandığı açıklandı.Rusya ve İngiltere taraftarları arasında çıkan kavgada İngiliz basını suçlu olarak Rus’ları buldu.  Video sitelerinde yer alan videoalarda Rus’ları hedef alıyordu. Cumartesi günü Rusya ve İngiltere maçı öncesi Rus taraftaların ‘kavga eğitimi’ aldığını gösteren bir video sosyal medya da yayılmıştı. Rus taraftarlarının eklediği öne sürülen o videoların doğruluduğu kanıtlanamadı.Fransa ve Rusya taraftalarının arasında çıkan taşlı sopalı kavgaya Fransız polisi müdahale etti. Polis saldırgan taraftarlara göz yaşartıcı gaz sıktı. Kavganın çıktığı Marsilya’da bulunan bir çok cafe, bar ve iş yerlerinin kapatılması istendi.Yaralanan taraftarlar arasından bir kişinin hastaneye kaldırıldıktan sonra tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği açıklandı.Olayla ilgili sosyal medyada öne gelen yazılar ise şöyle;*Türkler gelmesin istemiyoruz dediniz ama İngiliz ve Rus taraftarları bize rahmet okutuyor :)*İyi ki bizim ülkeye böyle şampiyona organizasyonu vermiyorlar. İngiliz-Rus kavgası burda olsa bi cepde de kapalıçarşı esnafı açar.*Takımlarını desteklemeye giden İngiliz “Asilzadeler”