DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rodrigo Duterte: ‘Canın cehenneme, Obama!’

Rodrigo Duterte: ‘Canın cehenneme, Obama!’

Barack Obama’ya ettiği küfür ile gündeme gelen Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte’de skandallar sona ermiyor. Duterte son olarak Obama’ya “canın cehenneme” dedi.\r\n\r\n

Barack Obama’ya ettiği küfür ile gündeme gelen Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte’de skandallar sona ermiyor. Duterte son olarak Obama’ya “canın cehenneme” dedi.Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte, uyuşturucu ile savaş kapsamında onlarca kişinin yargısız infazı için sürekli imzalar atarak gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda ise Barack Obama’ya ‘P.ç Kurusu’ demesiyle dünya basınına bomba gibi düşmüştü. Bu sözlerinin hemen sonrasında ise ABD Başkanı Barack Obama harekete geçmiş, yapılacak olan görüşmeleri iptal etmişti.

Rodrigo Duterte: ‘Canın cehenneme, Obama!’

Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte, geçen hafta yaptığı konuşmada ABD ile askeri koordinasyonu sonlandıracağını ifade etti. Bu konuşmanın sonunda ise ABD Devlet Başkanı Barack Obama’ya ‘Canın cehenneme’ diyerek seslendi. Duterte, bu zamana kadar dış politikalarda Washington’ın isteğinden çıkmadığını ve artık Çin ve Rusya ile birlikte adım atacağının vurgusunu yaptı.

Filipinler Devlet Başkanı’ndan ikinci skandal!

Geçtiğimiz günlerde Barack Obama’ya ettiği küfürle gündeme gelen Rodrigo Duterte‘den ikinci skandal. Rodrigo Duterte bu sefer Avrupa Parlamentosu’na küfürler yağdırdı.Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bu defa skandal küfürlerini Avrupa Parlamentosuna yağdırdı.  Rodrigo Duterte’nin bu hareketi ilk kez gerçekleşen bir olay değil, daha önce Vatikan Devlet Başkanı Papa ve ABD Başkanı Barack Obama’yı da skandal sözlerle eleştirmişti.

Rodrigo Duterte’dan skandal sözler

skandal-kufurFilipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, uyuşturcu bağımlılarını ölümle tehdit edilmesi, uyuşturcu bağımlılarının insani haklarına riayet edilmesi ve bu konuda Avrupa Parlamentosu’nun yapacağı araştırmalara karşı çıktı. Avrupa Parlamentosu’nun bu konudaki taleplerine küfürle karşılık verdi.  Rodrigo Duterte’nin Avrupa Parlamentosu’na ağır küfürler ettiği Alman haber kanalı n-tv’de yer aldı.

Obama’ya ‘O… Çocuğu’ Değil, ‘P.ç Kurusu’ Dedim

Duterte, ABD Başkanı Barack Obama’ya ettiği şok küfür gündemi sarsmıştı. Duterte o sözleri için ‘O… Çocuğu’ Değil, ‘P.ç Kurusu’ dedi.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Obama’ya ettiği küfür etmediğini sadece konuşmasının yanlış tercüme edildiğini ifade etti.  Filipinler lideri Duterte, gazetecilere yaptığı açıklamada  “Ben yalnızca Filipinler halkına cevap veririm dedim. Hepsi bu” dedi. Barack Obama’ya ‘o… çocuğu’ değil, ‘fırlama, alçak, p.ç kurusu’ gibi anlamlarda bir kelime kullandığını belirtti.

Yanlış çevirinin suçlusunun ‘Amerikalılar’

duterte-kufurDuterte, sözlerinin yanlış tercüme edildiğini ve ‘O. çocuğu’ anlamında bir kelime kullanmadığını ifade etti. Tercümanların Amerikalı olduğunun vurgusunu yaparken tüm suçunda onlarda olduğunu savundu. Duterte bu yaşanan olayın kasıtlı ve kendisi için kötü imaj oluşturması için yapıldığını iddia etti. Ve “Umurumda değil. Çünkü ben uluslararası toplumun başkanı değilim” dedi.

Obama’ya mesaj

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, ABD Başkanı Barack Obama’ya “Ben Başkan Duterte. Asla öyle bir açıklama yapmadık. Kontrol edebilirsiniz” şeklinde bir mesaj gönderdi.