DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rodrigo Duterte’dan bomba infaz açıklaması

Rodrigo Duterte’dan bomba infaz açıklaması

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte açıklamaları ile yine gündeme bomba gibi düştü. Duterte belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı infazı açıkladı.\r\n\r\n

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte açıklamaları ile yine gündeme bomba gibi düştü. Duterte belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı infazı açıkladı.Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin güne damga vuran sözleri basına bomba gibi düştü. Başkanlık Sarayı’nda işadamları ile yaptığı konuşmada belediye başkanı olduğu dönemde ülkedeki polislere örnek olma amacı ile bazı zanlıları öldürdüğünü söyledi.

Yüzleşmek istiyordum. Böylece onları öldürebileyim”

Rodrigo Duterte’nin yaptığı bu açıklama ile ilgili olarak İngiliz Guardian gazetesinin yer verdiği haberde, Filipinler Devlet Başkanı Duterte, “Davoa’da ben şahsen yapardım. Sadece gençlere (polis memurları) ‘ben yapabiliyorsam, siz neden yapamıyorsunuz’ göstermek için” dedi. Belediye başkanı olduğu zamanlarda Davao’da motosikletle devriye gezdiğini söyleyen Başkan, “Yüzleşmek istiyordum. Böylece onları öldürebileyim”  şeklinde konuştu.Filipinler Devlet Başkanı Duterte’nin 30 Haziran’da görev başlanmasından bu zamana kadar 2 binin üzerinde uyuşturucu satıcısı öldürüldü. Bunun yanı sıra 3 bin cinayet vakası da yargısız infaz ihtimali nedeni ile soruşturuluyor. Ülke genelindeki dehşet verici uyuşturucu ile mücadele konusu uluslararası ajanların radarından çıkmıyor.

Rodrigo Duterte : Ben size ceset tedariki sağlayacağım.”

İngiliz Daily Mail gazetesinin Fransız AFP ajansı ve  İngiliz haber ajansı Reuters ile birlikte dehşet verici bir haber yayımlamıştı. NYT muhabiri Daniel Berehulak ise konu ile ilgili olarak Duterte’nin bu şok edici açıklamasının uygulamalarını 57 cinayet yerlerinin fotoğrafını çekmişti. Ve bunu tarihe not olarak düşmüştü. Bu konunun üzerine Reuters ve AFP haber ajansları, muhabirlerinin morglarda çektiği fotoğrafları yayımladı. Daily Mail’in haberinde ise Filipinler Devlet Başkanı Duterte’nin halka yaptığı çağrıyı hatırlattı. Çağrıda “Morglar açın! Ben size ceset tedariki sağlayacağım.” ifadeleri yer alıyordu.