DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rus öğrenciler artık Türkiye’ye gelebilecek!

Rus öğrenciler artık Türkiye’ye gelebilecek!

Rus uçağının düşürülmesinin ardından gelen Türkiye’ye gitme yasağı kaldırıldı. Yasağın kaldırılması ile Rus öğrenciler artık eğitim için Türkiye’ye gelebilecek.\r\n\r\n

Rus uçağının düşürülmesinin ardından gelen Türkiye’ye gitme yasağı kaldırıldı. Yasağın kaldırılması ile Rus öğrenciler artık eğitim için Türkiye’ye gelebilecek.Geçtiğimiz 2015 yılında Türk hava sahasının ihlal eden Rus savaş uçağı TSK tarafından düşürüldü. Düşürülen uçağın 5 dakika içerisinde tam 10 kez inkaz edildiği bilgisi yer almıştı. TSK’dan olay ile ilgili gelen açıklama ise “Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur” şeklinde olmuştu.

Rus öğrencilere Türkiye’ye gitme yasağı!

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya, öğrencilerine Türkiye’ye yasağı koydu. Konulan bu yasak ile Rus öğrenciler eğitim için Türkiye’ye gelmesi yasaktı.

Yasak kaldırıldı!

rusya-turkiyeye-yasagini-kaldirdiSputnik’te yer alan haberde Rusya Eğitim Bakanlığı’nın uluslararası departmanının direktörü Nikolay Toyvonen “Bir süredir öğrencilerimizin Türkiye’ye gitmesine yönelik bazı sınırlamalar vardı. Bunun nedeni onların güvenliğini garanti edemiyor olmamamızdı. Fakat artık turistler için charter uçuşlara izin verildi. O nedenle artık (eğitim için) böyle bir sınırlama da yok” şeklinde açıklama yaptı.