DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya’daki vücut losyonu faciasından ölenlerin sayısı artıyor

Rusya’daki vücut losyonu faciasından ölenlerin sayısı artıyor

Rusya’da yaşanan alkol skandalında hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor. İlk belirlemelerde 41 kişi hayatını kaybetmişti. Şimdi o sayı 62’ye yükseldi.\r\n\r\n

Rusya’da yaşanan alkol skandalında hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor. İlk belirlemelerde 41 kişi hayatını kaybetmişti. Şimdi o sayı 62’ye yükseldi.Rusya’da vücut losyonu içerek alkol zehirlenmesi yaşayan vatandaşların sayısı günden güne artıyor. Rusya’nın 6. büyük kenti olan İrkustsk’ta içerisinde alkol bulunduğu tespit edilen vücut losyonunu içen kişiler hayatlarından oldu. Skandalın yaşadığı ilk anda ölü sayısı 33 olarak açıklamıştı. Sonrasında gelen haberde bu sayının 41’e çıktığı ifade edildi.

RUSYA HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Devlet Başkanı Vladimir Putin ölü sayısının artması üzerine hemen harekete geçti. Ülke genelinde alkollü ürünlerin satışıyla ilgili önlemlerin artırılmasını istedi. Son gelen bilgiler arasında hayatını kaybedenlerin sayısının 62’ye çıktığı belirtildi. Hastanede bulunan 40 kişinin tedavisi ise hala devam ediyor. Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamada, alkol içeren parfüm, losyon ve temizlik gibi ürünlerin satışı ile ilgili yeni yasalar getirileceği ifade edildi. Bunun yanı sıra bu tarz ürünlerin etiketlerinde de yeni düzenlemeler yapılacak.

ETİL ALKOL YERİNE METANOL KULLANMIŞ

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamanın devamında içki kaçakçılığı yapanlara en sert cezalar uygulanacağının vurgusu yapıldı. Rusya Soruşturma Komitesi, şişesinin üstünde “dahili kullanım için değildir” uyarısının yer almasına rağmen losyonun alkollü içecek gibi kullanıldığını açıklamıştı. Bu skandal olayın ardından başlatılan soruşturmada, tam 62 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan losyonda etil alkol yerine metanol kullanıldığı tespit edilmişti. Bunun yanı sıra başlatılan soruşturmada losyonun satışı ile bağlantılı bir takım kişilerin gözaltına alındığı ifade edildi.

Vladimir Putin’den Türkiye’ye terör mesajı

Vladimir Putin, İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısını kınadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderen Putin mesajında, “İnsanlık dışı bu olayın faillerinin ve azmettiren mihrakların bir an önce ortaya çıkarılarak hak ettikleri cezayı bulacaklarına inanıyorum” dedi.Kremlin Sarayı’ndan Ankara’ya gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:“Alçakça ve sinsice yapılan bu terör saldırısını kınıyorum. İnsanlık dışı bu olayın faillerinin ve azmettiren mihrakların bir an önce ortaya çıkarılarak hak ettikleri cezayı bulacaklarına inanıyorum. Dün akşam meydana gelen hadise uluslararası terörizme karşı taviz verilmeksizin birlikte çalışılması gerektiğinin önemini de bir kez daha ortaya koyuyor. Teröristlerin gerçekleştirdiği alçak saldırıda yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da baş sağlığı diliyorum.”