DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya’da patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Rusya’da patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Rusya’nın St. Petersburg şehrindeki bir metro istasyonunda en az bir patlama meydana geldi. Patlama veya patlamalar sebebiyle ilk belirlemelere göre en az on kişi hayatını kaybetti, elliden fazla kişi de yaralandı. Çok sayıda haber ajansının Rus güvenlik birimlerinden elde ettiği bilgiye göre kurbanların arasında çocuklar da var. Olay sebebiyle çok sayıda metro istasyonu boşaltıldı ve

Rusya’nın St. Petersburg şehrindeki bir metro istasyonunda en az bir patlama meydana geldi. Patlama veya patlamalar sebebiyle ilk belirlemelere göre en az on kişi hayatını kaybetti, elliden fazla kişi de yaralandı. Çok sayıda haber ajansının Rus güvenlik birimlerinden elde ettiği bilgiye göre kurbanların arasında çocuklar da var.

Olay sebebiyle çok sayıda metro istasyonu boşaltıldı ve giriş çıkışlar yasaklandı. Patlamadan hemen sonra duruma müdahale eden itfaiye, ambulans ve afet ve acil durum ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

PATLAMALARLA İLGİLİ HABERLER MUHTELİF

Patlamanın sebebi henüz ortaya konamadı. RIA haber ajansına göre en az iki metro istasyonunda patlama sesleri duyuldu. Life News adlı televizyon kanalı bir peronda yerde yatan yaralıların görüntülerini yayınladı. Sosyal medyada da peronda yatan yaralılara ve kapısı parçalanmış bir metro treninin görüntüleri paylaşılıyor. Bir görgü tanığı ise insanların patlama üzerine paniğe kapıldığını, patlamadan sonra önce patlamayı atlatanların, ardından da yaralı ve ölülerin vagondan çıkarıldığını söyledi.

PATLAYICININ DİNAMİT OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Rus medyasına göre patlama, ne olduğu henüz kestirilemeyen bir eşyanın havaya uçması üzerine gerçekleşti. Tass haber ajansı iki farklı vagonda iki patlamadan bahsederken, RIA ajansı ise en az iki istasyonda gerçekleşen patlamalarla ilgili bilgi veriyor. Ancak bu bilgilerin kaynağı belli değil. Vedomosti gazetesi ise ufak çapta bir patlamadan yola çıkıyor. Patlayıcının 200 ila 300 gram arasında bir ağırlığa sahip bir dinamit olduğunu ileri sürenler de var.

PUTİN BUGÜN ST. PETERSBURG’A BİR KONFERANS İÇİN GELMİŞTİ

Olayın terör saldırısı olduğu yönünde şüpheler var. Sebebi ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün St. Petersburg’da bir konferansta olması.

PATLAMA BİR TERÖR SALDIRISININ SONUCU OLABİLİR

Putin, konuyla ilgili ilk açıklamasında patlamaların sebebinin belirsiz olduğunu söyledi ancak terör de içinde olmak üzere bütün ihtimalleri değerlendirdiklerini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde de İngiltere’nin başkenti Londra‘da parlamento yakınlarında bir terör saldırısı gerçekleşmiş ve saldırıda faille birlikte beş kişinin ölümü ve kırk kişinin yaralanması ile sonuçlanmıştı. Saldırıyı İslam dinini terör eylemlerine alet etmesi ile bilinen IŞİD üstlenmişti.