DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya’dan bomba ‘HALEP’ açıklaması

Rusya’dan bomba ‘HALEP’ açıklaması

Halep’te ateşkes ilgili ilk açıklama Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Ryabkov’dan geldi. Ateşkesin geçen Cumartesi bittiğini açıkladı.\r\n\r\n

Halep’te ateşkes ilgili ilk açıklama Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Ryabkov’dan geldi. Ateşkesin geçen Cumartesi bittiğini açıkladı.Halep’te uygulanan ateşkes için Rusya’dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Ryabkov, Halep’teki ateşkes ile ilgili bir konuşma yaptı. Sergey Ryabkov, ateşkesin geçtiğimiz Cumartesi günü bittiğini ifade etti. Ateşkes kararı bölgedeki ‘insani yardım’ için alınmıştı. Ateşkesin sona ermesi ile Moskova’nın yeni ateşkes ilan etme gibi bir düşüncesinin olmadığının altını çizdi.rusya-dan-bomba-halep-aciklamasiHalep’te “insani yardım” için ilan edilen ateşkes sona erdi. Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Ryabkov, yeni bir ateşkes kararının Suriyeli muhaliflerin davranışlarına bağlı olduğunu ifade etti.

AB’den Rusya’ya sert bir kınama geldi

Brüksel’de toplanan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Rusya sert eleştirilerin nedeni oldu. Bunun nedeni ise Rusya’nın, Ukrayna’daki çatışmaları desteklemesi, Malezya uçağı ile ilgili işbirliği yapmaması, Suriye’deki sivilleri bombaladığı yönündeki iddialar olduğu ifade edildi. Avrupa Birliği Liderler Toplantısının ardından basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında  AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, önemli konulara değindi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’dan açıklama

ab-den-rusyaya-sert-bir-kinama-geldiAB Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Halep’te sivillerin Suriye ve müttefikleri, özellikle Rusya tarafından bombalanmasını kınıyoruz” dedi. Toplantının sonuç bildirgesinde ise “sivillerin bombalanmasının durdurulması için her türlü alternatifin deneneceği” şeklinde ifadelere yer verileceği belirtildi.Avrupa Birliği Liderler Toplantısının bir önemli diğer gündem maddesi ise dış sınırlarının güvenliğinin sağlanması için alınması gereken önlemler oldu.

Rusya’da yaşayanlar dikkat! O kural kalkıyor…

Rusya‘da yaşayan vatandaşlar için güzel bir haber geldi. ‘Soğuk hafta’ kuralı tarih oluyor. Artık merkezi ısıtma sistemleri o haftayı beklemeyecek.Yaz aylarının bitiminin ardından kış ayları yavaş yavaş geliyor. Soğuk kış aylarında Rusya’daki yerleşim yerleri merkezi ısıtma sistemi ile ısınıyor. Merkezi ısıtma sisteminin devreye girmesi için ‘soğuk hafta’ kuralını geçmesi gerekiyor. Soğuk hafta için 5 günlük hava sıcaklarının 8 santigrad derecede yada altında bir derecede olması gerekiyor.

“Soğuk hafta” gelmeden ısınabilecekler

rusya-da-yasayan-lar-dikkatRusya Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, konu ile ilgili Interfaks’a bir açıklamada bulundu. Mihail Men, Rusya’nın merkezi ısıtma kanunlarında yeni düzenlemeler yaptıklarını vurguladı. Yapılan yeni düzenlemeler kapsamında vatandaşlar ısınmak için artık soğuk haftayı beklemeyecek. Bunun için ise soğuk haftalar gelmeden merkezi ısıtma sistemleri çalıştırılabilmesi için yerel yönetimlerden ısıtma talebinde bulunulması gerecek.