DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Saç Nasıl Çabuk Uzar?

Saç Nasıl Çabuk Uzar?

Her kadın sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmak ister. Sağlıklı saçlar kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar. Ancak her saç aynı hızda uzamaz. Peki hızlı uzaması için neler yapmalıyız?

Saç Nasıl Çabuk Uzar?Her kadın sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmak ister. Sağlıklı saçlar kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar. Ancak her saç aynı hızda uzamaz. Saçın uzama hızı, biyolojik ve çevresel şartlara bağlıdır. Saçın uzamasını etkileyen birçok faktör vardır. Bunlar yaş, beslenme, genel sağlık durumu ve hava durumundaki değişikliklerdi.

Sağlıklı saç, ayda yaklaşık 2,5 cm. uzar.

Saç dönem dönem uzar. Dinlenme dönemindeki saç, geçici bir süre uzamaz. Kadınlarda, östrojen hormonunun en fazla olduğu 15- 40 yaş arası dönemlerde saç, daha hızlı uzar. Çocuklarda saç, yetişkinlere göre daha çabuk uzar. Yaz mevsiminde saç ,daha çabuk uzar.İşte sizlere evde kolayca uygulayabileceğiniz bir çok yöntem:–  Birer yemek kaşığı çörek otu ve susam otunu, 1 yumurta sarısı ile karıştırıp saçınıza sürün, 15 dakika bekletin. Sonra saçlarınızı ılık su ile iyice durulayın. Bu kürü, haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.-  Bir adet turpu rendeleyip suda yarım saat kadar pişirip, suyunu süzün. Elde ettiğiniz turp suyuna yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Bulamaç haline geldikten sonra saçlarınızı bu karışımla ovarak yıkayın.- Yarım olgun avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerinize iyice yedirerek sürün. Daha sonra başınıza bir kat streç film sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı güzelce yıkayıp durulayın.- Bir kahve fincanı sıcak suyun içine, bir kahve fincanı keten tohumu yağı, yarım limon suyu katarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın. Başınıza sürebileceğiniz sıcaklığa gelince ılık olarak saçlarınıza sürüp yukarıdaki gibi streç film ve havlu ile sarın. Bir saat sonra saçınızı yıkayıp durulayın.

Lavanta, Biberiye ve Jojoba yağı

– Üçer damla lavanta yağı, biberiye yağı ve jojoba yağı ile ikişer damla sedir ağacı yağı ve kekik yağını iyice karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Oluşturduğunuz bu karışımı saç derinize masaj yaparak iyice yedirin. Bir süre beklettikten sonra güzelce yıkayın.- Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız günde yaklaşık 8 bardak(1.5-2lt) civarında su içmeniz gerekmektedir.Metabolizmanızın hızlanmasını sağlayan ve toksinleri vücuttan uzaklaştıran su, saçlarınızın hem güçlü olmasını hem de çabuk uzamasını sağlayacaktır.- Saçlarınızı sabah akşam düzenli olarak taramak saç uzatmanın yolları arasındadır. Saçlarınızı taramak saç diplerine masaj yapmanızı yani kan akışını hızlandırdığı için saçlarınızın beslemenizi sağlayacaktır. Beslenen saçlarınız daha hızlı uzayacaktır. Tercih ettiğiniz tarağınızın da geniş dişli olursa saçlarınızın kırılmasını engelleyecektir.- Beslenmenize dikkat etmek ,saç uzatmanın yolları arasında en önemlilerden bir tanesidir. Saçlarınızın sağlıklı olması ve hızlı uzamasını sağlayan protein çokça tüketilmelidir. Hazır ve yağlı gıdalar yerine protein bakımında zengin yumurta, süt ürünleri, balık ve kırmızı etin yanında bolca sebze ve meyve tüketmeniz gerekmektedir.- Vitaminlerden A, B ve C Vitaminleri ve bunların yanında multi vitaminler almak saç uzatmanın yolları arasındadır. Bunları doğal bir beslenmeyle alabileceğiniz gibi özellikle biotin hapı kullanarakta kalın ve uzun saçlara sahip olabilirsiniz. Saçlarınıza doğal vitaminle buluşturmak istiyorsanız patatesi haşladıktan sonra suyunu dökmeyin ve soğuduktan sonra durulama suyu olarak bu suyla saçlarınızı durulayın.- Saçlarınızın uzamasını sağlayacak bir diğer yöntem de soğan suyu. Soğanı haşlayın ve suyu soğuduktan sonra saçınıza soğan suyunu masaj yaparak iyice yedirin. Saçınızda bir süre bekletin. Bu suyun kokusundan rahatsız olursanız eğer hafta sonu evdeyken uygulamanız önerilmektedir.-Hızlı uzayan ve nemli saçlara sahip olmak için haşlanmış patatesin suyunu, bal ve yumurtanın sarısı ile iyice karıştırarak bir maske hazırlayın. Hazırladığınız maskenizi saçlarınızın dibinden aşağıya doğru iyice uygulayın.

Limon Mucizesi

yalan bir genç kadının portresi, sarı tekstil kumaş üzerine uzun saç-1 kaşık limonun suyunu, yarım tatlı kaşığı bal ve 1 fincan aloe vera ile iyice karıştırdıktan sonra saçlarınıza sürün. Yarım saat bekledikten sonra durulayın. Düzenli olarak yaptığınız bu maske daha uzun, daha canlı ve daha parlak saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır.-Saçınızı daha hızlı uzatmak için durulama suyunuza 2-3 damla elma sirkesi damlatabilirsiniz. Elma sirkesi saç köklerinizi besleyerek daha uzun saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır. Sirke kokusundan rahatsız olanlar suyun içerisine uçucu doğal yağlardan(lavanta yağı, keki yağı) veya esanslardan ekleyebilirler.-%100 doğal yöntemlerden bir diğeri de üzüm çekirdeği yağıdır. Her gece üzüm çekirdeği yağını saç derinize masaj yaparak yedirdiğinizde saçlarınızın daha hızlı uzadığını göreceksiniz. Saçlarınızın yağlandığını gürürseniz hafta 2-3 güne indirebilirsiniz.-Saç uzatmanın yollarından bir taneside saçlarınızın nemli kalmasıdır. Bu nedenle saçlarınıza doğal bir bakım kremi sürdükten sonra buhara tutmanız çok önemlidir. Eğer evinizde buhar makinesi yoksa çaydanlıktan çıkan suyun buharı da aynı işlevi görecektir. Bu uygulamayla kremin buhar yardımıyla tamamen yayılmasını sağlayıp, saçlarınızında nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bunları yapamıyorsanız banyodan sonra kremi sürüp saçınızı havluyla sarmanız da işe yarayacaktır.-E vitamini saç uzatma yolları arasında oldukça etkilidir. E vitamini deposu olan palmiye yağı da saçlarınızın uzamasını sağlayacak muhteşem bir üründür. Haftada 1-2 kez derinize değdirmeden saçlarınıza palmiye yağını sürün. 10 dakika bekledikten sonra saçlarınızı şampuanla yıkayıp sonrasında iyice durulayın. Saçlarınızı besleyen ve saç uzatmanın yollarından biri olan palmiye yağı ayrıca saçlarınızı klordan, güneşten ve deniz suyunun tahrişinden de koruyacaktır.-Saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatmak istiyorsanız kesinlikle ıslakken taramayın. Saçlarınızı kuruyken taramak onların güçsüz olmasına ve çok çabuk kırılıp yıpranmasına sebep olur. Tarama işlemini saçlarınız tamamen kurumadan nemli haldeyken yapın.-Yumurtada, kepekli tahıllarda ve soya gibi besinlerde oldukça bol bulunan biotin saç uzatma yolları arasında oldukça önemli yer tutmaktadır. B vitamini çeşidi olan biotini saçlarınızı uzatmak, kalınlaştırmak ve ipeksi görünüm kazandırmak için beslenme yoluyla alabileceğiniz gibi kapsül halinde de tüketebilirsiniz. Ancak bunu doğal şekillerde vücudunuza almak daha sağlıklı olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken madde;

-Dikkat etmeniz gereken saç uzatma yollarından bir tanesi de saçların yıkanış şeklidir. Saçlarınızı yıkarken saç derinize hafif bir şekilde masaj yapmak saç diplerindeki kan damarlarının uyarılmasını ve bu şekilde kan dolaşımının hızlanmasını sağlayacaktır. Kan dolaşımının hızlanması daha uzun saçlara sahip olmanız için çok önemlidir.-Saç uzatmanın yanında uzun ömürlü ve sağlıklı saçlar için gece yatarken saçınızı atkuyruğu veya örgü halinde değil de açık bir şekilde bırakarak yatın.-Stresten uzak durun. İnsan vücuduna zarar veren stres saçlarınızın uzamasını engeller, dökülmesine ve yıpranmasına sebep olur.- Kaliteli, doğal ve düzenli beslenme saçlarınızın da daha sağlıklı, doğal ve bakımlı olmasını sağlayacaktır. Su tüketimine bolca önem verip, organik beslendiğinizde hem saçlarınızda hem de cilt yapınızda güzel değişiklikler olduğunu görebileceksiniz.Bu yöntemleri uygularken saçlarınızın hızlı uzamasına ek olarak bakımına da katkı sağlamış olacaksınız.Sağlıklı ve uzun saçlar dileklerimle…