DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sağlık harcamalarının %20’si israfa neden oluyor

Sağlık harcamalarının %20’si israfa neden oluyor

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre, ülkemizde yapılan sağlık harcamalarının %20’sinin gereksiz olduğu öğrenildi. Araştırmalar sonucunda yapılan sezaryan ve yolsuzlukların ciddi boyutta israfa neden olduğu görüldü. Sağlığa hiçbir katkısı olmayan harcamaların olduğunu açıklayan OECD, bu harcamaların tedavi hatalarından ve hastane enfeksiyonlarından kaynaklandığını belirtti.Her üç doğumdan birinin sezaryan olduğu bilinmekte. Ancak sezaryan doğum sadece

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre, ülkemizde yapılan sağlık harcamalarının %20’sinin gereksiz olduğu öğrenildi.

Araştırmalar sonucunda yapılan sezaryan ve yolsuzlukların ciddi boyutta israfa neden olduğu görüldü. Sağlığa hiçbir katkısı olmayan harcamaların olduğunu açıklayan OECD, bu harcamaların tedavi hatalarından ve hastane enfeksiyonlarından kaynaklandığını belirtti.Her üç doğumdan birinin sezaryan olduğu bilinmekte. Ancak sezaryan doğum sadece yüzde 15 kadar gerçekleştirilmesi gerekiyor.”Etkisiz-gereksiz sağlık harcamalarıyla mücadele” adlı çalışmada yapılan savurganlıkların sağlık alanındaki gelişmeleri engellediği ortaya çıktı.Bazı ülkeler alınan veriler sonrasında sağlık bütçelerinin yüzde 20’sinin savurulduğu ortaya çıktı.Alınan sonuçlar sonrasında hastaların aşırı yolsuzlukların olduğunu gereksiz prosedürlerin varlığından şikayetçi oldukları alınan bilgiler arasında. Yapılan gereksiz harcamalar için ise hastane bakımı gerektirmeyen hastaların gereksiz yere hastanede yatırılmamaları gerekiyor.