DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Camilere yapılan saldırılar DİTİB’i isyan ettirdi

Camilere yapılan saldırılar DİTİB’i isyan ettirdi

Son zamanlarda Almanya’da DİTİB’e bağlı camilere yapılan saldırılar çok fazla arttı. Bu yaşanan olaylar karşından DİTİB, yaptığı açıklama ile sessizliğini bozdu.\r\n\r\n

Son zamanlarda Almanya’da DİTİB’e bağlı camilere yapılan saldırılar çok fazla arttı. Bu yaşanan olaylar karşından DİTİB , yaptığı açıklama ile sessizliğini bozdu.Almanya son zamanlarda camilere yönelik saldırıların ve Müslüman karşıtlarının artması ile gündeme geliyor. Bu durum ise Almanya’da yaşayan Müslümanları ve göçmen kökenlileri büyük bir korku içerisinde olmasına sebep oluyor. Camilere yönelik saldırılar ve müslümanların bu konudaki korkusuna dikkat çeken DİTİB bir basın açıklaması yaptı.

DİTİB’den gelen o basın açıklaması

ditib-aciklamaDiyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin yaptığı basın açıklamasında,  “Müslümanlar ve göçmenler olarak son aylarda ‎artan yabancı düşmanlığı ve kin ile karşı ‎karşıyayız. Bundan son derece üzüntü duymaktayız. Özellikle son hafta ‎gerçekleştirilen saldırı da endişemizi artırmaktadır.‎ Irkçı popülist söylemler, İslam ve yabancı düşmanlığının sonucu ‎olarak gerçekleştirilen saldırılar, duvarlara yazı ‎ve işaretlerin yazılması, vandallık veya tehdit ‎mektuplarıyla başlamakta, son olarak ‎Dresden’deki DİTİB camimizin din görevlisi ve ‎aile üyelerinin de bulunduğu kişilerin canına ve ‎hayatına kastı da içeren tehditlere kadar ‎varmaktadır. Bu tehlikeli saldırı ve ‎kundaklamalar, endişe verici bir boyuta ‎ulaşmıştır. ‎” ifadeleri yer aldı.

Son zamanlarda meydana gelen saldırılar

Almanya’da yine camiye saldırı!

Almanya’nın Herrringen beldesinde halen daha inşaat aşamasında olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)’ne bağlı  bir camiye saldırı yapıldı. İnşaatı süren Ulu Cami’nin duvarlarına sprey boyalarla gamalı haç işaretleri çizildi. Bununla kalmayan saldırganlar cami duvarına  ”Almanya’dan defolun”, ”Müslüman yerine Nazi”, ”Türkleri gazlayalım” gibi hakaret içeren yazılar yazıldı.

Almanya’daki saldırının ardından açıklama

almanya-cami-saldiri-1almanya-cami-saldiri-3almanya-cami-saldiri-4almanya-cami-saldiri-2Camiye yapılan çirkin saldırının ardından olay yerine gelen Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, “Bu yazıları şiddetle kınıyorum. Bu kabul edilebilecek bir olay değil. Şehrimiz uyuma örnek bir şehir, böyle olayların yaşanması bizleri üzüyor. Yıllardır bunlarla mücadele ettik. Bu mücadelemize devam edeceğiz ve Hamm’da böyle olaylara asla tolerans göstermeyeceğiz.’’ şeklinde açıklama yaptı.Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ise yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığını belirtirken, ”Dernek yetkilileri ile ivedilikle temas ederek bilgi aldım ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Hamm’a giderek, vatandaşlarımız ve STK temsilcilerimizle görüşmeler yapacağım. Vatandaşlarımıza provokasyonlara karşı duyarlı olmalarını telkin ediyoruz. Konuyu yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Saldırının hemen sonrasında ise Hamm Belediyesi olay yerinde geniş çaplı soruşturma başlatığını belirtti.

Almanya’da camiye saldırı

 Almanya’da hizmet veren DİTİB’e bağlı Mimar Sinan Camisi’ne motofkokteylli saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırganlar az daha camiyi kundaklayacaklardı. Hessen polisi ise olay ilgili bir açıklama yaparak olan biteni anlattı. Olayın meydana geldiği saat ise gece yarılarına yakın olduğu ifade edildi. Saldırının gerçekleştiği o anda cami içerisinde kimsenin olmadığı yüreklere su serpti.

Almanya sürekli bu saldırılarla zarar görüyor

almanya-cami-saldiriMimar Sinan Camisi’ne yapılan saldırıda kimsenin burnu bile kanamazken caminin dış cephesinde büyük hasar oluştu. Dış cephede tam 10 bin avroluk hasarın meydana geldiği açıklandı. Olayın hemen ardından ise polis ve savcılık hemen soruşturma başlattı.Saldırı ile ilgili derneğin yönetim kurulu üyesi Fatih Evren, AA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Fatih Evren’in verdiği açıklama da ise “Öğlene doğru çocuklarını Kuran-ı Kerim dersine getiren velilerin duvardaki is izlerini fark ettiklerini ve yönetim kurulu üyelerini aradılar” şeklinde ifadeler yer alıyordu.Yönetim kurulu üyesi Fatih Evren, “Binanın üst kısmı tahtalarla döşenmiş. Alev alabilir diye molotofkokteylini özellikle üst kısma atmışlar. O da Allah’tan alev tutmamış. Duvarda is izi kalmış.” dedi.