DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sarı nokta hastalığı nedir? Sarı noktanın tedavisi var mıdır?

Sarı nokta hastalığı nedir? Sarı noktanın tedavisi var mıdır?

Tıpta Makula dejenerasyonu olarak bilinen sarı nokta hastalığı nedir? Sarı nokta hastalığının tedavisi var mıdır? Sarı nokta hastalığı nasıl geçer? Sarı nokta hastalığı nedir? Sarı nokta hastalığı göz iç tarafındaki makula bölgesinin zarara uramasından kaynaklanan bir durumdur. Görme yetisinin yüzde 90’ını üstlenen makula bölgesinde oluşan hasarın ciddi görme bozukluklarına neden olabileceği biliniyor.Sarı nokta hastalığından kurtulmak için,

Tıpta Makula dejenerasyonu olarak bilinen sarı nokta hastalığı nedir? Sarı nokta hastalığının tedavisi var mıdır? Sarı nokta hastalığı nasıl geçer?

Sarı nokta hastalığı nedir? Sarı nokta hastalığı göz iç tarafındaki makula bölgesinin zarara uramasından kaynaklanan bir durumdur. Görme yetisinin yüzde 90’ını üstlenen makula bölgesinde oluşan hasarın ciddi görme bozukluklarına neden olabileceği biliniyor.Sarı nokta hastalığından kurtulmak için, omega 3 tüketmenizde yarar vardır.Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Erkin Kır, “Bu bölgede oluşabilecek hasarlar görme fonksiyonuna ciddi zararlar verir. Hastalık, okuyan neslin günlük yaşam kalitesini azalttığından böbrek yetmezliği, kanser gibi hastalıklardan bile daha büyük moral bozukluğu ve stres yaratabilir” dedi.

“Aynı zamanda sigara kullanımı ve güneşe maruziyet de bu hastalığı tetikleyen unsurlardandır. Tedavisi de sebebine bağlı olarak şekilleniyor. Hastaların genelinde kuru tip sarı nokta hastalığı görülüyor. Kuru tip evresinde beslenmemize dikkat etmeli ve Omega 3 ağırlıklı gıda tüketmeliyiz. Doğru beslenme, ıslak tipte de ilerleme ihtimalini azaltıyor. Islak tipteki evrede hastalık tedavi edilebilir. Islak tip olduğunda biz bunu kuru tipe döndürmek için göz içine enjeksiyon yöntemi ile tedavi gerçekleştiriyoruz” dedi.