DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
‘Sattın bizi uyum meclisi!’

‘Sattın bizi uyum meclisi!’

‘Soykırım yalandır’ kararından vazgeçen meclis üyeleri ve onları bu karardan dönmeleri için baskı yapanlar Türkler tarafından protesto edildi.

‘Soykırım yalandır’ kararından vazgeçen meclisi üyeleri ve onları bu karardan dönmeleri için baskı yapanlar Türkler tarafından protesto edildi.Alman parlamentosunun 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak kabul etmesinin ardından koltuklarını kaybetmek istemeyen bir çok meclis üyesi ‘Soykırım iddiası yalandır, yalan kalacaktır’ kararı almıştı.  Yapılan aşırı baskılar sonucunda ‘Soykırım iddiası yalandır, yalan kalacaktır’ kararından geri dönen meclis üyeleri Türkler tarafından protesto edildi. Karardan dönen meclis üyelerinin yanı sıra bu karardan vazgeçmeleri için baskıda bulunanlar da prostesto edildi.Duisburg’da yaşayan Türkler, aldıkları ‘Soykırım iddiası yalandır, yalan kalacaktır’ kararından dönen meclis üyelerini Duisburg Belediye binası önünde toplandı. Protestolarına  ‘Sattın bizi Uyum Meclisi’ sözleriyle başladılar.

Alman Federal Meclisi’ne kınama

duisburg-soykirim‘Soykırım’ kararına itiraz eden uyum meclisine attıkları bu adımdan dönmeleri için baskı da bulunan mercilerin yanı sıra Alman Federal Meclisini de prostesto etti. Meclis üyeleri karardan döndükleri için Alman Federal Meclisi ise 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelendirdiği gerekçesiyle protesto edildi.Duisburg Girişimi isimli inisiyatifin, Duisburg Belediye binası önünde düzenlediği protestoya çok sayıda katılım vardı. Farklı bölgelerden sivil toplum kuruluşları ve dernekler de katılım sağladı.

“Ermenilere soykırım yapıldı iddiasını kesinlikle reddediyoruz”

Duisburg Belediye binası önünde düzenlenen gösteri de büyük Türk bayrakları açıldı. Alman Federal Meclisi’nin aldığı ‘soykırım’ kararı hep bir ağızdan protesto edildi. Protestoya katılan Dr. Ali Söylemezoğlu girişim adına bir açıklamada bulundu. Dr. Ali Söylemezoğlu, “Ermenilere soykırım yapıldı iddiasını kesinlikle reddediyoruz” ifadelerini kullandı.Almanların, Türklere karşı oynadıkları oyunları gördüklerini dile getirdi. Ve bu durumu da sert bir şekilde kınayarak Dr. Ali Söylemezoğlu, “Artık mesele uyum meclisinin meselesi değildir. Türk halkı olarak isnat edilen bu suçlamaları kabul etmediğimizi göstermek için buradayız” şeklinde konuşmasını tamamladı.