DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sergey Lavrov: ‘İş birliği yapmaya hazırız!’

Sergey Lavrov: ‘İş birliği yapmaya hazırız!’

Suriye konusunda emin adımlarla ilerlemek isteyen Rusya, bu konuda ABD ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti. İşte Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’ın o açıklaması..\r\n\r\n

Suriye konusunda emin adımlarla ilerlemek isteyen Rusya, bu konuda ABD ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti. İşte Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’ın o açıklaması..Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı Suriye açıklaması ile bir beklentide olduğunu belirtti. Lavrov, Rusya’nın ABD ile Suriye konusunda hala iş birliği yapmaya hazır olduklarını açık açık ifade etti. Fakat tüm rolün ABD’nin elinde olduğunun altını çizdi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov,  “Tüm formatlarda iş birliği yapmak için açık tavra sahibiz. Bu Amerikalıların elinde” dedi.

Sergey Lavrov’dan önemli açıklama

sergey-lavrovRusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin daha önce Suriye’de oluşabilecek olayları engellemek amacı ile aralarındaki tüm iş birliğine son verdiğini hatırlattı. Bunun yanı sıra Fransa’nın Rusya’ya Halep’teki olaylar nedeni ile dava açması konusunda herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.Rusya Dışişleri Bakanı  Lavrov son olarak ise “Rusya bu konulardaki tavrını BM Güvenlik Konseyi’nde belirtti. Bunun yanı sıra bu krizin nereden çıktığı, IŞİD’i kimin kurduğu gibi tüm sorulara yanıtımızı verdik” şeklinde bir açıklama yaptı.