DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sergey Lavrov ABD’nin eleştirilerine cevap verdi

Sergey Lavrov ABD’nin eleştirilerine cevap verdi

Rusya’nın Suriye’yi vurmak için kullandığı İran’ın hava üssüne ilişkin ABD’den gelen eleştirilere Sergey Lavrov cevap verdi.\r\n\r\n

Rusya’nın Suriye’yi vurmak için kullandığı İran’ın hava üssüne ilişkin ABD’den gelen eleştirilere Sergey Lavrov cevap verdi.Yeni Zellanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenlendi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın , Suriye’deki hedefleri vurmak için İran’ın  Hamedan Hava Üssü’nü kullandıklarını açıkladı. Ve bu olayın ardından ABD’den gelen eleştirilere sert cevap verdi.rusyadan-iran-ussu-aciklamasiRusya Dışişleri Bakanı Lavrov konu ile ilgili olarak “BMGK kararlarını ihlal eden bir durum yok. İran’a uçak satılmadı veya verilmedi. Bu savaş uçakları İran’ın da onayı ile Suriye’deki operasyonlara katılıyor” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yaptığı açıklama da Suriye krizine de yer verdi. Suriye krizinin çözümü için ise Rusya ile ABD arasında koordinasyon sağlanması gerektiğini ifade etti. Bu krizin çözümü içinde gerekli kurumların çalışma halinde olduklarını belirtti.

Mark Toner’dan İran Hava Üssü Çıkışı

ABD ve Rusya arasında gelişen durumun İran hava üssünü kullanmasıyla başladı.  ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, ‘İran hava üssünü kullanmasının, BMGK’nın 2231 nolu İran’ın topraklarının ve hava sahasının savaş uçakları tarafından kullanılmasının yasaklandığı maddeyle’ çatıştığını belirtmişti.