DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sergey Lavrov’dan saldırı açıklaması

Sergey Lavrov’dan saldırı açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün akşam saatlerinde gerçekleşen çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği hain terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.\r\n\r\n

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün akşam saatlerinde gerçekleşen çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği hain terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.sergey-lavrov-istanbul-saldiriSergey Lavrov, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile birlikte Paris’te bir görüşme yaptı. Sergey Lavrov, görüşmenin hemen ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısı için “İstanbul’daki saldırılar kararlı bir kınamayı hak ediyor. Fakat yalnızca kınamayla terörizmle mücadele edilemeyeceğini ve bu belaya karşı tüm ülkelerin güçlerini birleştirip somut eylemler gerçekleştirmesi gerektiğini anlıyoruz” açıklamasında bulundu.Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Fransız dostlarımızla bu çalışmalara (terör tehdidine karşı tüm ülkelerin güçlerini birleştirmesine) katkılarımızı sunacağız” ifadelerini de ekledi.

Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşeceği iddialarını doğruladı

1 temmuz’da yapılcak olan  Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşeceği iddialarını da doğruladı.Sergey Lavrov, “Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye’yle Suriye krizinin çözümüne dair çok sıkı bir temas içindeydik. Sonra bu temaslar anlaşılabilir sebepler nedeniyle durduruldu” ifadelerini kullanan Lavrov, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhurbaşkanı’ndan (Recep Tayyip Erdoğan) Rusya Devlet Başkanı’na (Vladimir Putin) özür gelmesi ardından ve bugün onların ilişkilerin normalleşme ihtimalini görüşmesi ardından Türk partnerlerimizle Suriye krizine çözüm yolları arama konusunda da işbirliğini yeniden başlatacağız.” diye konuştu.Açıklamalarına devam eden Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov son olarak “Bilindiği gibi Türkiye’ye bağlı olan pek çok şey var. BM kararında da bölgesel güçlere yardım edilmesi, terörist grupların ve Suriye, Irak ve diğer yerlerde teröristlere yardım edenlerin kendi topraklarını kullanmasına izin vermemesine dair her ülkeye çağrı yapılıyor” sözlerini ekledi.