DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sibel Kekilli, şimdi de Liyakat Nişanı sahibi oldu

Sibel Kekilli, şimdi de Liyakat Nişanı sahibi oldu

Sinema oyuncusu Sibel Kekilli ve sunucu Nazan Eckes, Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı sahibi oldu. Oyunculuğunun yanı sıra ‘Terre des Femmes’ adlı insan hakları örgütünün elçisi olarak faaliyette bulunan Kekilli, kadın ve kızların eşitliği ile ilgili çalışmalarınan dolayı bu ödüle layık görüldü.  Eckes ise birbirinden farklı alanlarda gösterdiği örnek çalışmalar sayesinde ödülün sahibi oldu. Her

Sinema oyuncusu Sibel Kekilli ve sunucu Nazan Eckes, Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı sahibi oldu. Oyunculuğunun yanı sıra ‘Terre des Femmes’ adlı insan hakları örgütünün elçisi olarak faaliyette bulunan Kekilli, kadın ve kızların eşitliği ile ilgili çalışmalarınan dolayı bu ödüle layık görüldü.  Eckes ise birbirinden farklı alanlarda gösterdiği örnek çalışmalar sayesinde ödülün sahibi oldu. Her iki Almanyalı Türk de ödülünü Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un elinden aldı.

HER KIZ VE KADIN SERBESTÇE HAYATINI YAŞAMALI

Ünlü oyuncu Sibel Kekilli  ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı ve şu ifadeleri kullandı: “Her kız ve her kadının aile ve dostlerı tarafından yoğun bir şekilde sınırlandırmaya maruz kalmada doğru bulduğu şekilde özgürce yaşaması, hayatının yönünü değiştirdiği için ölümle tehdit edilmemesi gerekir.”

SİBEL KEKİLLİ ROMAN KIZLARIN EĞİTİMİ İÇİN ÇALIŞMIŞTI

Kekilli, kendi vizyonun göre özgürlüğün kendi kültürünün büyük bir bölümünden vazgeçmeden serbest yaşayabilmek olduğunu dile getirdi. Oyuncu bu düşüncelerinin Bulgaristan’ın Burgaz şehrindeki Roman kızları için de geçerli olması için gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri sebebiyle liyakat nişanının sahibi oldu.

TEHDİT VE KÜFÜRLERE MARUZ KALIYORUM

Kekilli, ağlamasının sebebini şu sözlerle açıkladı: “Bu ödül benim için çok şey ifade ediyor. Yaptığım iş çok fazla güç ve sabır istiyor. Çünkü çok sayıda insan bu işi kendi kültür ve dinine saldırı olarak görüyor. Bütün tehdit ve küfürleri her zaman görmezlikten gelmek mümkün olmuyor.”

GAUCK: POPÜLERLİĞİNDEN FAYDALANDI

Cumhurbaşkanı Gauck ise Kekilli’nin kadın hakları konusunun halka malolması ve insanların bu konuya daha çok ilgi göstermesi için popülerliğinden faydalandığını söyleyerek liyakat nişanı verilmesinin gerekçesini açıkladı. Kekilli en son Tatort adlı dizide oynyordu.

ECKES BİRÇOK ALANDA AKTİF KİŞİLİĞİ İLE NİŞANI FAZLASIYLA HAK ETTİ

Kekilli ile birlikte 15 kadın daha Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı sahibi oldu. Aralarında yeni anne olan Nazan Eckes de var. Eckes, Federal Göç, Mülteciler ve Entegrasyon Sorumluları Kurulu Üyesi ve kamuoyu yararına işlerde bulunuyor, kadın hakları için çalışmalar yapıyor ve Alman Kemik İliği Bağışçı Bankası ile Okuma Vakfı’nın elçisi. Türk-Alman ilişkilerinin geliştirilmesinde de rol alan sunucu bu katkılarından dolayı liyakat nişanı aldı.