DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sıcak suyla mı soğuk suyla mı yıkanmak daha sağlıklı?

Sıcak suyla mı soğuk suyla mı yıkanmak daha sağlıklı?

Sıcak suyla mı soğuk suyla mı yıkanmak daha sağlıklı? Soğuk su derken buz gibi akan sudan bahsetmiyoruz, hafif ılık suyu kastediyoruz. Sıcak su derken de kaynar sudan değil biraz sıcak sudan bahsediyoruz. Her insanın vücut sıcaklığına göre rahat yıkandığı yıkanırken tercih ettiği bir su derecesi vardır. Bu kimilerine göre sıcak, kimilerine göre ılık, kimilerine göre soğuğa

Sıcak suyla mı soğuk suyla mı yıkanmak daha sağlıklı? Soğuk su derken buz gibi akan sudan bahsetmiyoruz, hafif ılık suyu kastediyoruz. Sıcak su derken de kaynar sudan değil biraz sıcak sudan bahsediyoruz. Her insanın vücut sıcaklığına göre rahat yıkandığı yıkanırken tercih ettiği bir su derecesi vardır. Bu kimilerine göre sıcak, kimilerine göre ılık, kimilerine göre soğuğa yakın ılık su olabiliyor.

Sıcak suyla yıkanmanın faydaları

*Sıcak su kasları gevşetir. Kasların gevşek ve esnek olmasını sağlar ve sizi rahatlatır.*Sıcak suyla duş almak uykusuzluğa iyi gelir. Yatmadan önce sıcak suyla duş almak uykuya daha kolay dalmanızı sağlayacaktır.*Tansiyonu düşürür.*Bunun yanı sıra sıcak suyla yıkanmanın diyabet hastalarının kandaki şeker seviyesini düzelttiği de bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.*Migreni olanlara çok iyi gelir, sıcak su baş ağrısını azaltmada etkilidir.*Terlemeyi azaltır.*Sıcak suyla yıkanmak daha fazla temizlik ve daha fazla hijyen demektir. Yüksek ısıda bakteriler daha çabuk ölür bu nedenle sıcak suyla yıkanmak gözenekleri açar ve cildi güzelce temizler.*Doğal burun ve geniz açıcıdır. Sıcak su solunum yollarınızın açılmasına katkı sağlar.

Soğuk suyla yıkanmanın faydaları

*Bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığına engel olur.*Uyanık ve zinde kalmaya yardımcı olur. Güne soğuk duşla başladığımızda güne daha hızlı başlamış olursunuz ve daha çabuk uyanırsınız.*Soğuk suyla yıkanmak metabolizmayı hızlandırır. Bunun yanı sıra erkeklerde testosteron hormonunun daha iyi çalışmasına da yardımcı olur.*Zihninizi boşaltmaya ve rahatlamanıza yardımcı olur. Soğuk duş endorfin hormonu salgılatır ve depresyon riskini azaltır.*Soğuk suyla duş almak cildi dirileştirir.*Soğuk su, saç dökülmesini önler.Şok duşun faydaları nelerdir?Sıcak suyla yıkandıktan sonra çok soğuk veya biraz ılık suyla yapılan duşa şok duş denir. Bu yöntemi uygulayan birçok insanında bildiği gibi şok duşta ani ısı değişiminden dolayı vücutta şok etkisi oluşur. Şok duş aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasına selülitlerin azalmasına, kan dolaşımının ve kalp ritminin düzenlenmesine de yardımcı olur. Şok duşu uygulayamayanlar en azından günün sonunda ayaklarına soğuk su tutarak ayaklarını dinlendirip, vücutlarını rahatlatabilirler.