DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Şiddetli depremle sallanan o ülke için tsunami uyarısı yapıldı

Şiddetli depremle sallanan o ülke için tsunami uyarısı yapıldı

Japonya bugün tam 7.3 büyüklüğündeki depremle sallandı. Depremi yaşayanlar daha o şoku üzerinden atamamışken, tsunami uyarısı yapıldı.\r\n\r\n

Japonya bugün tam 7.3 büyüklüğündeki depremle sallandı. Depremi yaşayanlar daha o şoku üzerinden atamamışken, tsunami uyarısı yapıldı.Japonya’nın Iwaki kenti şiddetli depremin sarsıntısı ile büyük bir korku yaşadı. 7.3 şiddeti ile sallanan kentte yaşayanlar neye uğradıklarını şaşırdılar. Korku ve şaşkınlığı daha üzerinden atamayan vatandaşlar bir şok daha yaşadı. Büyük depremin hemen ardından bölgede tsunami uyarısı yapıldı. Depremin ise Fukuşima merkezli olduğu açıklandı.

Şiddetli depremin ardından tsunami uyarısı

siddetli-depremle-sallanan-ulke-icin-tsunami-uyarisi-yapildiAmerika Jeolojik Jeolojik Araştırma Merkezi şiddetli depremin hemen ardından bir açıklamada bulundu. Jeolojik Araştırma Merkezi’nin yaptığı açıklamada, Fukuşima eyaletinde bulunan vilayetinin Iwaki’nin tam 67 kuzeydoğusunda yaşanan depremin yerin 10 kilometre altında gerçekleştiği bilgisi verildi.Amerika Jeolojik Jeolojik Araştırma Merkezi’nin yaptığı açıklamadan sonra bir açıklama da Japon Meteoroloji Merkezi’nden geldi. Japon Meteoroloji Merkezi, yaşanan büyük depremin ardından tsunami uyarısı yaptı. Japonya haber kanalları ise vatandaşları yüksek yerlere çıkma konusunda uyardı.

Deprem bu kez o ülkeyi 6.6 ile salladı

Yıllardır deprem ülkesi olarak bilinen Japonya beşik gibi sallandı. Japonya’nın başkenti Tokyo’da meydana gelen deprem 6.6 şiddetinde gerçekleşti.Japonya’nin başkenti Tokyo 6.6 şiddetindeki depremle neye uğradığını şaşırdı. Depremin ardından Japonya Meteoroloji Ajansı açıklama yaptı. Japonya Meteoroloji Ajansı, 6.6 şiddetindeki depremin Tokyo’nun 700 km batısında bulunan Tottori bölgesinde ve tam 10 km derinlikte gerçekleştiğini açıkladı.japonya-deprem

Japonya deprem korkusu yaşadı

Tokyo’nun Tottori’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin sonrasında beklenen tsunami alarmı yapılmadı. Depremin o bölgedeki verdiği zararlar konusunda bir açıklama yapılmadı. Bunun yanı sıra can ve mal kaybının da olup olmadığı henüz bilinmiyor.