DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sigmar Gabriel’den Türkiye açıklaması!

Sigmar Gabriel’den Türkiye açıklaması!

Almanya Dışişleri Bakanı olan Sigmar Gabriel’den Türkiye açıklaması geldi. Gabriel açıklamasında Avrupa Birliği ile Türkiye’nin iletişim konusunda bağlarını koparmamalarını istedi. Sigmar Gabriel’den Türkiye açıklaması! 16 Nisan tarihinde yapılacak olan tarihi anayasa referandumu kapsamında miting yapmak isteyen Türk bakanlara uygulanan kısıtlamalar ile Türkiye zor yaşadı. Bundan dolayı Almanya ve Hollanda ile gergin ilişkiler yaşıyor. Almanya Dışişleri

Almanya Dışişleri Bakanı olan Sigmar Gabriel’den Türkiye açıklaması geldi. Gabriel açıklamasında Avrupa Birliği ile Türkiye’nin iletişim konusunda bağlarını koparmamalarını istedi.

Sigmar Gabriel’den Türkiye açıklaması!

16 Nisan tarihinde yapılacak olan tarihi anayasa referandumu kapsamında miting yapmak isteyen Türk bakanlara uygulanan kısıtlamalar ile Türkiye zor yaşadı. Bundan dolayı Almanya ve Hollanda ile gergin ilişkiler yaşıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Yunanistan’a resmi bir gezi düzenledi. Bu gezi sırasında Atinalı gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Sigmar Gabriel,  “Türkiye yakında AB’ye üye olacak değil, ancak ne kadar zor olursa olsun, iletişim kanallarını hiçbir şekilde kapatmamalıyız.” dedi.

Türkiye’nin Yunanistan üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine geçmek isteyen mültecileri kabul etmesine ilişkin yasaya da değindi. Konu ile ilgili olarak da “Mülteci anlaşması Türkiye için mali çıkarlar içeriyor, ancak aksi gelişmeler olursa bunun zorluğunu Yunanistan çeker.” dedi.