DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sıla yolcuları bu haberi okumadan yola çıkmayın

Sıla yolcuları bu haberi okumadan yola çıkmayın

Türkiye’ye gelecek olan sıla yolcularına 185 gün müjdesi geldi. İşte emeklileri ilgilendiren o haberimiz.\r\n\r\n

Türkiye’ye gelecek olan sıla yolcuları na 185 gün müjdesi geldi. İşte emeklileri ilgilendiren o haberimiz.AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, emekli vatandaşlara müjdeyi verdi. Emekli olduktan sonra Türkiye’ye giriş yapan vatandaşlar geri dönüş esnasında yaşadıkları sıkıntıya bir çözüm bulundu.  AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bu konuda büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlara  “Aracıyla gelen hiçbir emekli vatandaşımız gümrükten geri çevrilmeyecektir” müjdesini verdi.emekli-arac-kapikule

Uygulama Başladı

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, uygulamanın başladığını ifade ederek açıklamasına “Görüşmelerimiz neticesinde, 185 gün şartı nedeniyle aracını Türkiye’ye getiremeyen yurt dışında emekli vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için yeni bir uygulama başlatılmıştır. Bu kapsamda aracıyla gelen hiçbir emekli vatandaşımız gümrükten geri çevrilmeyecektir” sözleriyle devam etti.

Sorunları yakından takip ediyoruz

Türkiye uzun süre kalmak isteyenlerin geri dönüş esnasında yaşadıkları 185 gün şartı için kollarını sıvadıklarını ifade etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bu gibi sorunları yakından takip ettiklerini dile getirdi.AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu,  “Türkiye’ye giriş tarihinden geriye doğru bir yıl içerisinde en az 185 gün yurt dışında bulunmamış vatandaşlarımız, yurt dışında yerleşik olma şartının tezahürü olan yılın yarısından fazlasını ilgili ülkede yaşama şartı nedeniyle araçlarını Türkiye’ye getirememekteydi. Takibimiz neticesinde, Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın çalışmaları ile yeni bir uygulama başlatılmıştır” dedi.

Emekli olduğunuza dair belgeyi yanınızdan ayırmayın!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Buna göre aracı için 24 ay izin alan bir emeklinin giriş çıkışında 185 gün şartı aranmayacak, aracına, kişinin geriye dönük bir yıl içerisinde Türkiye’de bulunduğu günler çıkartılarak Türkiye’de kalma süresi verilecektir. Yeni uygulama kapsamında hiçbir emekli vatandaşımızın aracı gümrükten geri çevrilmeyecektir. Emekli vatandaşlarımızın emekli olduklarını ispatlayan belgeyi gümrük girişinde yanlarında bulundurmaları gerekmektedir” açıklamasında bulundu.