DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Şili’de Elif ismi Veronica’yı nasıl geçti

Şili’de Elif ismi Veronica’yı nasıl geçti

Güney Amerikalılar Türk dizilerini o kadar tuttu ki, çocuklarına geleneksel Latin Amerika isimleri yerine Türk isimlerini koyanların sayısı giderek artıyor. Özellikle Şilili aileler Türk dizilerine olan hayranlıkları sonucunda Türkiye’de bile azalan bazı isimleri yeni doğan çocuklarına veriyor. Elif bu isimlerin başında. ŞİLİ’DE ELİF GEÇEN YIL VERONİCA’YI SOLLADI Bu isimler arasında İbrahim, Fatmagül, Nilüfe ve Elif

Güney Amerikalılar Türk dizilerini o kadar tuttu ki, çocuklarına geleneksel Latin Amerika isimleri yerine Türk isimlerini koyanların sayısı giderek artıyor. Özellikle Şilili aileler Türk dizilerine olan hayranlıkları sonucunda Türkiye’de bile azalan bazı isimleri yeni doğan çocuklarına veriyor. Elif bu isimlerin başında.

ŞİLİ’DE ELİF GEÇEN YIL VERONİCA’YI SOLLADI

Bu isimler arasında İbrahim, Fatmagül, Nilüfe ve Elif de var. Öyle ki, Türkiye’de artık geleneksel kız isimleri arasına dahil olmuş Elif ismi geçen yıl bu ülkede epey yaygın olan Veronica ismini bile geride bırakmış.

ŞİLİ’DEKİ MEGA TV BİNBİR GECE İLE İHYA OLMUŞ

Şili’nin önde gelen televizyon kanallarından Mega TV’den Juan Ignacio Vicente konuyla ilgili olarak Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu ve son yıllarda Türk oyucuların televizyon dizileri sayesinde Latin Amerika ülkelerinde epey tanınır hale geldiğini söyledi. Vicente ‘Binbir Gece’ adlı dizinin yardımıyla Mega TV’nin izlenme oranlarının ciddi derecede arttığını dile getirdi.

TÜRK İSİMLERİ ŞİLİ KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASI HALİNE GELDİ

Vicente’nin anlattığına göre Şili de çok sayıda Türk dizisi hayranı Halit Ergenç, Berguzar Korel, Çağatay Ulusoy ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi starları karşısında görmek için can atıyor. Şilililerin Türk dizilerindeki karakterlerin isimlerini çocuklarına vermesini ve bu isimleri Şili kültürünün bir parçası haline getirmesini şaşırtıcı bir gelişme olarak değerlendiren televizyoncu, “Sanırım insanlar kendilerini bu karakkterlerle özdeşleştirdikleri için çocuklarına onların isimlerini koyuyor” ifadesini kullandı.

TÜRK DİZİLERİ SEYREDEREK TÜRKÇE ÖĞRENMEYE BAŞLAYANLAR VAR

Türk dizileri sadece Latin Amerika’da beğenilmiyor. Başta Balkan ülkeleri olmak üzere Arap ülkeleri, Rusya ve diğer birçok bölgede Türk dizileri insanları ekranın karşısında adeta bağlıyor. Türk dizileri sayesinde Türkçe öğrenmeye karar vermiş insanların sayısı ise hiç de azımsanmayacak seviyeye ulaşmış durumda.