DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Şimon Peres’e son veda!

Şimon Peres’e son veda!

İsrail eski cumhurbaşkanı Şimon Peres bugün son yolcuğuna uğurlanıyor. Şimon Peres’in cenaze törenine çok sayıda önemli dünya lideri katılıyor.\r\n\r\n

İsrail eski cumhurbaşkanı Şimon Peres bugün son yolcuğuna uğurlanıyor. Şimon Peres’in cenaze törenine çok sayıda önemli dünya lideri katılıyor.Geçitğimiz günlerde geçirdiği felcin ardından hastaneye kaldırılan ve buradada durumu kötüye giden eski cumhurbaşkanı hayatını kaybetmişti. Ve bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Peres’in bugün düzenlenecek olan cenaze törenine çok sayıda dünya lideri katılıyor. Bunlar arasında Barack Obama ve Boris Johnson’da yer aldı ve başlarına kipa taktılar.Kipa; Musevi erkeklerinin, dua esnasında, sinagogda ve dışarıda başlarını örtmekte kullandıkları, küçük takke.simon-peres-2simon-peres-1simon-peres-3

HAYATINI KAYBETTİ

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Şimon Peres iki hafta önce felç geçirmesi nedeni ile hastaneye kaldırılmıştı.İsrail eski cumhurbaşkanı Şimon Peres, geçtiğimiz hafta felç geçirerek hastaneye kaldırıldı. Tel Hoshemer hastanesine kaldırılan eski cumhurbaşkanı tedavi için uyutuldu. Ve dün gece fenalaştığı ardından solunum cihazına bağlandığı açıkladı.

Şimon Peres hayata gözlerini yumdu

2 hafta önce hastaneye kaldırılan Şimon Peres ile ilgili acı haber İsrail Başbakanlık Basın Ofisinin resmi internet sayfasından duyuruldu. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi konu ile ilgili bir yazılı açıklama paylaştı. İşte o yazı;“Basın Ofisi, eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Peres’in yasını tutmaktadır. Peres, İsrail için devletin kurulmasından öncesinden başlayarak şimdiye kadar önemli bir şahsiyet oldu.”

ŞİMON PERES KİMDİR?

simon_peres_olduEski İsrail cumhurbaşkanı Şimon Peres, 1923 yılında Polonya’da dünyaya geldi. 1945 yıllarında ise eşi Sonya Gelman ile hayatlarını birleştirdiler. Annesi kütüphane görevlisi babası ise odun tüccarıydı.Peres yaşamı boyunca 2 başbakanlık ve 1 cumhurbaşkanlığı görevini üstlendi. Eski cumhurbaşkanı tam 66 yıl boyunca siyaset ile uğraştı. Bu süre boyuncada 12 kabinede üye oldu. 13 haziran 2007 yılında gerçekleşen seçimlerde İsrail Ülke Başkanı olarak seçildi. İsrail Ülke Başkanı seçildiği gün ise 1959’dan bu yana sürdürdüğü Knesset üyeliği görevinden istifa etti. Ve 15 eylül 2007 tarihinde de  Başkanlık yemini etti.

Peres ve Erdoğan Davos’a damga vurdu

İsviçre’de 2009 yılında düzenlenen  Dünya Ekonomik Forumu zirvesine katılan iki lider güne damga vurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Peres’e “öldürmeye gelince siz öldürmeyi iyi bilirsiniz, plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum, sesinin (Peres’in) yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir” şeklinde bir konuşma gerçekleştirdi. Ve çıkan tartışmaların ardından oturumu terk etti.