DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Şimşek’ten İngiltere’nin AB’den ayrılmasına ‘Pandora’lı yorum

Şimşek’ten İngiltere’nin AB’den ayrılmasına ‘Pandora’lı yorum

Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli’den İngiltere’nin AB’den çıkıp çıkmamasının oylandığı referandumdan çıkan kararla ilgili ilginç tweet geldi.

İngiltere’nin Avrupa Birliği(AB)’nden çıkıp çıkmaması konusunda yapılan referandumda sonuçlar belli oldu. Bunun üzerine Türkiye’den ilk yorum Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli’den geldi.Birleşik Krallık’ta toplam 382 bölgede sayım yapıldı. Yapılan sayımın sonuçları Macnhester’da resmi binada açıklandı. Referandum kararına göre, AB’den çıkılsın mı? sorusuna halkın yüzde 52’si ‘Evet’, yüzde ’48’i ‘Hayır’ diyerek Avrupa Birliği’nde kalınmasını istedi.

“REFERANDUMDAN EVET ÇIKTI”

Referandum sonuçlarına göre; 17 milyon 228 bin 077 seçmen ‘Evet’ diyerek Avrupa Birliği’nden ayrılma yönünde oy kullandı. 16 milyon 701 kişi ise ‘Hayır’ diyerek Avrupa Birliği’nde kalmayı istedi.İngiltere’de referandumu kazanan taraf ‘Brexit’ oldu ve bunun üzerine Birleşik Krallığın “AB’de kalalım” kampanyasını yürüten ve destekleyen İngiltere 55. Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron sürpriz bir istifa kararı aldı.İngiltere Başbakanı David Cameron yaptığı açıklamada “AB’den ayrılma sürecini yeni bir başbakan yürütmeli” diye konuştu.İngiliz halkının bu kararına ilk tepki Almanya’dan geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Twitter hesabı üzerinden “Avrupa için üzücü bir gün” ifadelerini kullandı. Steinmeier, “İngiltere’den gelen haberler, gerçekten ayrılığı doğruluyor. Hem Avrupa hem İngiltere için üzücü bir gün” dedi.Türkiye’de, İngiltere’nin referandum ile AB’den ayrılma kararına ilk yorum Ankara’dan geldi.Başbakan yardımcısı aynı zamanda Ekonomi’den sorumlu Mehmet Şimşek ve Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli referandum kararına ilginç tweet attı.

AB’NİN DAĞILMA SÜRECİ BAŞLADI

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İngiltere’de dün gerçekleştirilen ve bugün tüm dünyaya sonuçları açıklanan referandum kararını değerlendirdi.Nurettin Canikli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada AB’nin birliğinin dağıldığı yönünde bir ifade kullandı.Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ilginç bir benzetmede bulunarak,  İngiltere’nin çıkmayı seçtiği AB için “Avrupa Birliği’nin dağılma süreci başlamıştır. Gemiyi ilk terkeden İngiltere oldu” tespitinde bulundu.İşte İngiltere’nin referandum kararının ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin attığı o tweet:canikli-referandum-İngiltere'nin

“PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDI”

İlk yorum Ankara’dan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten gelmişti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, resmi twitter hesabından İngilizce olarak bir yazı paylaştı.Mehmet Şimşek, Birleşik Krallığın Avrupa Birliği’nde kalmasına hayır demesinin ardından şu tweeti attı:Mehmet Şimşek tweetinde, “Pandora’nın Kutusu’nu açmak istemiyordunuz ama çoktan açıldı” dedi.mehmet-simsek-referandum-İngiltere'nin