DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Karındaki şişkinlik en kolay nasıl geçer?

Karındaki şişkinlik en kolay nasıl geçer?

Yemekten sonra yaşanan şişkinlik problemlerinin önüne geçmek için uzmanlar uyardı. Karında şişkinlik problemlerinin yaşanmasının birçok nedeni vardır.

Daha çok yemekten sonra yaşanan şişkinlik problemlerinin önüne geçmek için uzmanlar uyardı. Peki karındaki şişkinlik nasıl geçer? Karında şişkinlik ya da gaz problemlerinin yaşanmasının birçok nedeni vardır.Uzmanlara göre karında şişkinlik ya da gaz problemlerinin yaşanmasının nedenleri şunlardır;

  • Siroz, nefrotik, sendrom, tüberküloz, Akdeniz ateşi gibi hastalıklar

 

  • Kabızlık; 3 günden fazla zaman içinde tuvalete çıkamama karında şişkinliğe neden olabilmektedir. Bunun için günde en az 2,5 litre su tüketmeli, bol bol sebze-meyve tüketmeli, düzenli egzersiz yapmalı ve sık sık beslenilmelidir

 

  • Regl dönemi; Kadınların her ay içinde gördükleri regl dönemleri karında şişkinliğe neden olabilmektedir. Bunun için beyaz şeker ve un tüketimi azaltılmalı, bol su tüketilmeli, tatlı ihtiyaçlarınızı bitter çikolata ile gidermeniz, mümkün olduğunca kızartma gibi gıdalardan uzak durmalısınız. Şişkinliği gidermek için ise maydanoz, kiraz sapı kaynatarak içebilirisiniz.

 

  • Gaz problemleri; Özellikle yemek yaparken yapılan hatalar sonucunda karında şişkinliğe neden olabilecek sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Bunlar gaz yapıcı besinleri aşırı tüketmek, lifli gıdaları aşırı tüketmek, aşırı hızlı yemek yemek. Bu tür gaz problemlerinde adaçayı tüketebilir, gıdaları yavaşça ve yeterince çiğneyerek tüketebilir.

Şişkinlik sorunları için uzmanlardan öneri

  • Kahvaltı öğününüzde hafif gıdalar tüketerek, öğün sayısını 3 olarak belirleyebilirsiniz.
  • Yemek esnasında olabildiğince sakin ve yeterince çiğneyerek yemeye çalışabilirsiniz.
  • Mümkün olduğunca yağsız besinler kullanabilirsiniz.
  • Alkol tüketimini bırakabilirsiniz.

Karındaki şişkinlik ile ilgili açıklama yapan İbrahim Saraçoğlu;”Sabah kalktığınızda şişkinliğiniz varsa,bağırsak gazınız varsa ve bu gazı çıkarmakta zorlanıyorsanız..Sabah kalktığınızda aç karnına yarım bardak oda sıcaklığındaki taze suyun içine tam bir limonun suyunu sıkarak için. (İçine başka hiçbir şey katmayın.)Ardından 2-3 dakika evin içinde dolaşın.Şişkinlik ve bağırsak gazlarının giderilmesinde mükemmel bir çözümdür.Şişkinlik devam ederse öğleden sonra da aynı uygulamayı tekrar edin.Uyarı : Limon suyu midenize zarar veriyorsa bu uygulamayı yapmayın.Limon suyu kullanamıyorsanız 1 su bardağı kaynar suya 1 tutam melisa (oğul otu)koyarak 5-6 dakika demlendirdikten sonra süzerek için. Elde edilen melisa çayı aynı zamanda iyi bir sakinleştiricidir.” dedi.Haberimizde verilen bilgilere yönelik önerileri denemeden önce bir hekime başvurarak herhangi bir alerjik durumunuzun olup olmadığını öğreniniz.