DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
O siteye giren kişiye 2 yıl hapis ve para cezası!

O siteye giren kişiye 2 yıl hapis ve para cezası!

Fransa’da yaşayan bir vatandaş terör örgütü IŞİD’in yanlısı olduğu internet sitesine girdi diye 2 yıl hapse ve para cezasına mahkum edildi.\r\n\r\n

Fransa’da yaşayan bir vatandaş terör örgütü IŞİD’in yanlısı olduğu internet sitesine girdi diye 2 yıl hapse ve para cezasına mahkum edildi.Fransa’da yaşayan 32 yaşındaki vatandaş terör örgütü IŞİD yanlısı bir internet sitesine sürekli giriş yaptığı için mahkemeye sevk edildi. Çıktığı mahkeme sonucunda ise 2 yıl hapis ve 30 bin avro para cezasına çarptırıldı. Suçlu hakkında yapılan araştırmada önemli detaylar ortaya çıktı. Bu şahısın daha önceden hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlardan da sabıkası bulunuyordu.

2 yıl hapis ve para cezası!

isid-internet-sitesiTerör örgütü IŞİD yanlısı sitesine düzenli bir şekilde giriş yapan 32 yaşındaki şahısın ismininde ‘İbrahim’ olduğu belirtildi. Çıkarıldığı mahkemede suçsuz olduğunu ifade etti. Savunmasında ise sadece meraktan o internet sitesine girdiğini söyledi. Ve “Sadece merak amacıyla IŞİD sitesine girdiğini” dedi. Olayın ardından savcılık şahsın evinde bir araştırma yaptı. 32 yaşındaki şahsın bilgisayarında terör örgütü IŞİD’e ait fotoğraf çıkartmalarının olduğu ortaya çıktı. Ayrıca bilgisayarın şifresi de Paris’te yaşanan terör saldırılarının tarihi olan 13 kasımdı. Bu durum şahsın IŞİD’e karşı bir sempatisi olduğunu ortaya koydu. Ve bu detayın somut delil olarak değerlendirilmesi istendi.

Fransa’da rehine krizi sanılan olay bakın ne çıktı?

Fransa polisini harekete geçiren rehine krizi sanılan olay meğerse soygun girişimiymiş. Soygun girişiminde bulunan kişilerin amaçlarına ulaşamadıkları açıklandı.Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan olay polisi harekete geçirdi. Polise gelen ihbarda bir seyahat şirketine silahlı bir kişi tarafından baskın yapıldığı ve içeridekileri rehin aldığı bilgisi verildi. İhbarın hemen ardından olay yerine gelen polis yaşanan olayın rehine krizi değilde, basit bir soygun olduğunu ifade etti. Rehine krizi sanılan olayın soygun girişimi olarak ortaya çıkması vatandaşları şoke etti.

Fransa halkı tedirgin oldu

fransaValilikten yapılan açıklama da ise seyahat acentesinde silahlı soygun girişiminde bulunan kişinin amacına ulaşılamadığı belirtildi. Ve bu kişinin yakalanması için bölgede büyük çaplı operasyon başlatıldığı açıklandı. Fransız televizyonları bu olayı akşam saatlerinde duyururken seyahat acentesinde rehine krizi olduğunu belirtmişti. Ve bu rehine krizinde 7 kişinin rehin aldığını ifade etmişti. Fakat olay basit bir soygun girişimi çıktı. Başkent Paris’te son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı halk büyük bir panik içerisine girmişti.