DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sivilcelere inanılmaz sarımsak mucizesi

Sivilcelere inanılmaz sarımsak mucizesi

Yüzünüzdeki sivilcelerden kurtulmak artık çok kolay… Sarımsak sayesinde yüzünüzdeki sivilcelerden kolayca kurtulmak için…

En çok yaşanılan cilt sorunlarından birisi olan sivilce özellikle ergenlik dönemindeki gençlerde yaygın olarak görülmektedir. Sivilcenin yanı sıra siyah nokta, lekeler, şişliklerde kişinin ruhsal dengesini bozabilmektedir. Peki sivilce neden oluşur? Sivilce oluşumunu neler engeller? Sarımsak sivilceye iyi gelir mi? Sivilce nasıl geçer? Tüm bu soruların cevaplarını yanıtlayalım…sivilce

Sivilce neden oluşur?

Ergenlik dönemindeki kişilerin sivilcelerden kurtulması imkansız gibi görünsede bir kaç yöntem ile cildinizdeki sivilcelerin oluşumunu biraz olsun hafifletebilirsiniz. Özellikle cildi yağlı olan kişilerde daha göre görülen sivilce ergenlik döneminin sonlarına doğru azalma gösterir. Önemli olan bu süreçte doğru beslenme ve doğru cilt bakımları ile birlikte cildinizi korumak. Cildin gereğinden fazla yağ üretmesi sivilce oluşumana neden olabilemektedir. Sivilce oluşumundaki nedenler;-Cildin normalden fazla yağ üretmesi-Cilt gözeneklerinin ölü cilt hücreleri ile dolması-Yeterince oluşan bakterilerle birlikte iltihaplanma oluşur ve sonrasında kızarıklıkla birlikte sivilce oluşumu başlar.Büyük sivilceler tedavi edilir mi?Özellikle yüz ve sırtta meydana gelen büyük sivilceler görüntü olarak rahatsızlık vermesinin yanı sıra ağrıya da neden olabilmektedir. Bu nedenle en kısa zamanda bunlardan kurtulabilmek adına cildinize sağlıklı bir bakım yöntemi uygulamanız gerekecektir.  Bu yöntemlerden en önemlisi cildinizi yeteri kadar temizlemeniz gerekmektedir. Cildiniz için yüz temizleme mendillerinden yararlanabilirsiniz.sivilce-sarimsak       Sivilce tedavisi için evde uygulanabilecek yöntemlerSarımsakDaha çok yemeklerde kullanılan sarımsağın sivilceleri de tedavi ettiğini biliyor muydunuz?

  • Sarımsağı biraz sıkarak suyun çıkmasını sağlayın ve daha sonra sivilce oluşan bölgeye uygulayın. 5 dakika kadar beklettiğiniz yüzünüzü soğuk su ile temizleyin. Ertesi gün yüzünüzdeki kızarıklığın, izlerin ve kabarıklıkların azaldığını görmüş olacaksınız.
  • Enfeksiyonla savaşa karşı etkili bir araç olan sarımsağı sirke ile karıştırıp yüzünüze uygulayabilirsiniz.
  • Sivilcelerin yanı sıra siyah noktalara karşıda etkili olan sarımsağı özellikle yağlı cilde sahip kişiler ezerek 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1-2 damla çay ağacı yağı ve yarım yemek kaşığı limon ile birlikte karıştırarakcilde maske yapabilir ve 5 dk sonra ise ılık su ile temizleyebilir.

Karbonat1-2 çay kaşığı kadar karbonatı su ile karıştırarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.Yulaf maskesiYağlı ciltlere karşı kullanılan yulaf maskesi su ile krem kıvamına getirilir ve maske olarak kullanılır. Kuruyan yüzünüzü temizleyebilirsiniz.Aloe VeraSivilcelerin hızlıca geçmesi için her gece yatmadan önce cildinize aloe vera jeli ile masaj yapabilirsiniz.