DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sivrisinekler en çok hangi kan grubunu seviyor?

Sivrisinekler en çok hangi kan grubunu seviyor?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sivrisinek kabusu yeniden ortaya çıktı. Yaz günlerinin kabusu sivrisinekler en çok hangi kan grubunu seviyor?\r\n\r\n

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sivrisinek kabusu yeniden ortaya çıktı. Yaz günlerinin kabusu sivrisinekler en çok hangi kan grubunu seviyor?Kış mevsiminin bitmesiyle herkesin büyük bir hevesle beklediği yaz aylarına girdik. Yaz aylarının en büyük kabusu olan sivrisinekler de meydanlara çıktı. Japonya’da yapılan bir araştırma sonucu sivrisineklerin en çok hangi kan grubunu sevdiklerini saptandı. Sivrisineklerin kan grubu “0” olan kişilere göre kan grubu A olanları ısırma olasıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma sonucu ortaya çıkan bir önemli bilgide sivrisineklerin dolunay zamanında 500 kat daha hareketli olduğu.

En çok dikkat ettikleri koku; Ayak ve ter kokusu

Sivrisineklerin en çok ter ve ayak kokularına geldikleri bu insanların daha çok ısırılma riskine yakalandıkları açıklandı. Bu nedenle hamilelerin sivrisineklerden daha çok çektiği görülüyor. Nefes alıp verirken atılan karbondioksit ve terdeki laktik asit gibi maddeler daha kolay bulunmanıza neden oluyor. Sivrisineklerin en çok sevdiği şey ise koyu renk kıyafet giyen insanlar. Onlar sivrisinekleri daha çok etkiliyor.

Sivrisineklerden korunmak için bunları yapın!

  • Muz KabuklarıBunch of bananas isolated on white background

Muzun kabuğunu sivrisineğin ısırdığı bölgeye sürerseniz bu kaşıntıyı azaltır.

  • Açık Renk Giysiler Giyin

acik-renkKoyu renk giysilere gelme olasılığı daha yüksek olan sivrisineklerden korunmak için koyu renkli giysilerinizi rafa kaldırın ve açık renk giysiler giyin.

  • Fesleğen veya Reyhan

feslegen-reyhanOdanızda sivrisineklerin bulunmamasını istemiyorsanız masanız da bir fesleğen yada reyhan bulundurun. Bu bitkiler sivrisineklere karşı en etkili yöntem

  •  Duş almak

soguk-dus-almakSivrisinekler en çok terli vücuda ve ayak kokusu problemi yaşayanlara geldiği için sürekli duş almanızda fayda var.

  • Soğan- sarımsak

sogan-sarimsakAmerika ve Kanada’ da da yapılan araştırmada % 100 sonuç alınmış yöntemlerden biri de soğan ve sarımsak. Sarımsak ve sarımsak yağı sürdüğünüz yerlere sivrisineklerin gelme olasılığı ortadan kalkıyor.

  • Aloe Vera ve kabartma tozu

aloe-veraAloe Vera ve kabartma tozlu karışımdan elde edilen macun kıvamını kaşıntı olan yere sürerseniz bu sizin kaşıntınızı azaltır.

  • Ada Çayı

adacayiSivrisinekleri başınızdan defetmeniz en kolay bir diğer yolu ise ada çayı

  • Karanfil ve Limon

limon_la_sinek_uzaklastirmakSivrisineklerin en nefret ettiği koku ise karanfil kokusudur. Yeşil limonu kesip üzerine karanfilleri koyarsanız bu yöntemde size yardımcı olur.