DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sivrisineklerden kurtulmanın 9 bitkisel yolu

Sivrisineklerden kurtulmanın 9 bitkisel yolu

1. Kedi Nanesi Bu bitkilerin kediler için olduğunu düşünebilirsiniz fakat  bu nane sivrisineklere karşı güçlü ve etkili bir nane.  Bu bitkiyi balkonunuza ya da bahçenize ektiğiniz durumda  ev halkını sivrisineklerden korumuş olursunuz. Yapılan  bir çalışma ayrıca sinek kovucu spreylerden 10 kat daha etkili ve güçlü olduğunu  kanıtlamış durumda.

1. Kedi Nanesi

kedi-nanesi-600x315Bu bitkilerin kediler için olduğunu düşünebilirsiniz fakat  bu nane sivrisineklere karşı güçlü ve etkili bir nane.  Bu bitkiyi balkonunuza ya da bahçenize ektiğiniz durumda  ev halkını sivrisineklerden korumuş olursunuz. Yapılan  bir çalışma ayrıca sinek kovucu spreylerden 10 kat daha etkili ve güçlü olduğunu  kanıtlamış durumda.

2. Limon Kekiği

limon-kekigi-600x450Ontario Üniversitesi’ndeki yapılan çalışmalar sonucunda , ezilmiş Limon Kekiği yaprakları sivrisinek ısırmalarını  %62 oranına düşürüyor. Eğer ailenizle yada arkadaşlarınızla açık ortamlarda oturmayı seven biriyseniz, Limon  Kekiği sizin derdinize deva olacak , sivrisineklerden sizi koruyacaktır.

3. Lavanta Çiçeği

lavanta-nasil-kullanilirLavanta çiçeği ; birçok probleme karşı iyi gelmektedir. Mide bulantısına , kusmaya , küçük derece yanıklara,  solunum problemlerine  hatta cilt lekelerine dahi iyi gelen bir bitki türü  olan Lavanta , etrafındaki diğer çiçekleri de  böceklerden koruyucu özelliğe sahip. Sizler de lavantayı sivrisineklerden korunmak için kullanabilirsiniz.

4. Fesleğen Otu

indir (1)Fesleğen otu ; Mutfağınızda ve bahçenizde kolaylıkla kullanabileceğiniz olağanüstü bir bitki. Ve aynı zamanda      tarçınla birleştirdiğinizde  sivrisinekler yanınıza kolay kolay yaklaşamaz.

5. Melisa Çiçeği

indir (2)Evimizde , bahçemizde , hayatımızda daha çok yer vermemiz gereken Melisa Otu, şifalı bir bitkidir ve buna  ek    olarak  sinekleri yok etme konusunda da oldukça etkili durumda. Aynı zamanda regl sancılarına , kramplara,  sindirim ve uyku problemlerine de bayağı iyi geldiği kanıtlanmıştır.

6. Limon Otu

limonotu

Limon otunun yağı sivrisinekleri kovmak için yapılan , satışta olan mumların ana maddelerinden biridir. Bu şifalı  ve  önemli bitkinin özelliği , yaydığı koku sayesinde ortamdaki sivrisineklerin avlarını bulmasını engellemek.

7. Kadife Çiçeği

kadife-cicegi-bakimi_646x340Bahçenizi yada balkonunuzu renklendirmek için kullandığınız bu muazzam çiçek aynı zamanda böcekleri de o    bölgeden uzaklaştırmaya yarıyor.

8. Biberiye Bitkisi

biberiye-yagiDoğal temizlik ve mutfak ürünlerinde kullanımda olan Biberiye, istenmeyen böcekleri kovma olayında da harika  bir bitki.Ve yapılan araştırmalar biberiye koklamanın konsantrasyonu ve hafızayı %75 arttırdığını  göstermektedir.

9. Sarımsak

5211351984_06656448afSoğuk algınlığı ve birçok hastalıkla savaşmak , iyileşebilmek için ne kadar etkili ve kuvvetli olduğunu biliyoruz.    Çoğu hastalığa karşı olumlu yönleri bilinmiş olsa da , insanların bahçeye sarımsak ekmelerinin genel sebebi  böcekleri ortadan yok etmektir. Sarımsak , vampirlerde olduğu gibi , sivrisineklere karşı da oldukça etkilidir.