DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Soğuk Algınlığına Karşı Zencefil, Bal, Limon Şurubu

Soğuk Algınlığına Karşı Zencefil, Bal, Limon Şurubu

Zencefil, bal, limon kendi başlarına da birer şifa kaynağıyken bir araya geldiklerinde eşsiz bir karışım oluşturuyorlar. Çok eski zamanlardan beri bu mucize üçlü çok farklı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Soğuk algınlığı, grip ve nezle başta olmak üzere birçok hastalığın şifasını barındırmaktalar. Özellikle kışın ve soğuğun iyice bastırdığı şu günlerde bu zencefil bal limon şurubunu mutlaka başucumuzda

Zencefil, bal, limon kendi başlarına da birer şifa kaynağıyken bir araya geldiklerinde eşsiz bir karışım oluşturuyorlar. Çok eski zamanlardan beri bu mucize üçlü çok farklı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Soğuk algınlığı, grip ve nezle başta olmak üzere birçok hastalığın şifasını barındırmaktalar. Özellikle kışın ve soğuğun iyice bastırdığı şu günlerde bu zencefil bal limon şurubunu mutlaka başucumuzda bulunduralım. Kışı mutlu geçirebilmek için hastalanmadan önlemimizi alalım ki güçlü bağışıklığımızla mikroplara meydan okuyabilelim.

Zencefil, Bal, Limon Şurubu Nedir?

Zencefil bal limon şurubu,  bir Kore içeceği olup son derece lezzetli ve özellikle de soğuk algınlığına ve gribe karşı çok çok etkili bir içecektir. Soğuk havalarda her zaman elinizin altında bulunması için bu şurubu önceden hazırlayıp buzdolabınızda bulundurabilirsiniz. Balın besin değerini yitirmemesi için balla karıştırdığınız suyun sıcaklığının 43 dereceyi geçmemesi gerekmektedir. Buna dikkat ettiğinizde hem keyifle sağlık deposu şurubunuzu yudumlar, hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirerek mutlu bir kış geçirirsiniz.Çok kolay ve yaklaşık 10 dk gibi kısa bir sürede hazırlanabilen bir tarif.

Gerekli Malzemeler:   

1 su bardağı kadar bal2 tane orta boy limon1-2 tane yumru taze zencefilÇubuk tarçın (isteğe göre)

Zencefil, Bal, Limon Şurubu Hazırlanışı:

2 limonu güzelce yıkıyoruz. Kabuklarını soymadan limonu ortadan ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkararak ince ince dilimliyoruz.Zencefilin kabuğunu soyuyoruz ve dilimliyoruz.Cam bir kavanoza dilimlenmiş limon ve zencefili koyuyoruz.Üzerine 1 su bardağı balı ekleyip karıştırıyoruz.En son isteğe göre çubuk tarçını koyabilirsiniz.Kavanozun kapağını güzelce kapatıp buzdolabına yerleştirin.2-3 gün bekledikten sonra zencefil bal limon şurubunuz hazırdır.Hazırladığımız şurubu bu şekilde doğrudan kullanmıyoruz. İçeceğiniz zaman 1 fincan 43 dereceyi geçmeyecek sıcak suya yaklaşık 2-3 tatlı kaşığı bu şuruptan ekleyerek içeceğinizi hazırlayabilirsiniz.İçerken ya da sevdiklerinize ikram ederken isteğe göre biraz daha bal veya limon da ilave edebilirsiniz.Önemli uyarı: Bal 43 derecenin üzerinde bir sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitireceği için suyun sıcaklığına dikkat ederseniz çok daha sağlıklı olacaktır.Afiyet olsun, sağlıklı günler dilerim.