DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sömestr tatilinde çocuğunuzla neler yapabilirsiniz?

Sömestr tatilinde çocuğunuzla neler yapabilirsiniz?

2016-2017 Eğitim öğretim yılının birinci dönemini geride bıraktık. Yoğun, yorucu geçen bir yarıyılın ardından öğrencilerin dinlenmesi, stres atması için tatil iyi bir fırsat. Hem zihinsel hem bedensel olarak sosyallikten uzak kalmış çocuklar için tatil çok iyi değerlendirilmesi gereken bir süreç. Bu yüzden kısa gibi görünse de planlı geçirildiğinde amacına ulaşacak bu zaman dilimini çok iyi

2016-2017 Eğitim öğretim yılının birinci dönemini geride bıraktık. Yoğun, yorucu geçen bir yarıyılın ardından öğrencilerin dinlenmesi, stres atması için tatil iyi bir fırsat. Hem zihinsel hem bedensel olarak sosyallikten uzak kalmış çocuklar için tatil çok iyi değerlendirilmesi gereken bir süreç. Bu yüzden kısa gibi görünse de planlı geçirildiğinde amacına ulaşacak bu zaman dilimini çok iyi planlamalıyız. Zaten planlanmayan tatil hem çocuğu hem de anne babayı yorar. Bu yüzden çocuğun ve diğer aile fertlerinin de fikri alınarak bir plan yapıldığında tatil bir kaosa dönüşmeyecektir. Tatilde amaç çocuğun zevk alacağı, moral tazeleyebileceği belirli etkinlikler yapabilmek olmalı. Bu yüzden sömestr tatilinde planlamada çocuğun ilgileri doğrultusunda spor, sanat, gezi ve hobi etkinliklerine yer verilmeli, yaşıtları ile bir araya gelip oyun oynamasına fırsat verilmelidir.

Sömestr tatilinde çocuğumuzla birlikte neler yapabiliriz?

Dinlenmek demek bütün gün evde kalıp, bilgisayarda gezinmek, televizyon önünde film seyretmek ya da geç vakte kadar uyumak demek değildir. Çünkü bunlar çocuğun zihinsel ve psikolojik sağlığı açısından olumlu davranışlar değildir. Oysaki sosyal ortamlarda veya açık havada yapılacak etkinlikler çocukların rahatlamasını, yeni kazanımlar edinmesini sağlar. Özellikle spor çocukların hem fiziksel hem de psikolojik yönleri açısından yararlıdır. Çocuğun hangi sporla uğraşacağı ilgi alaka ve yaşına bakılarak bulunabilir. Oyun saatlerinde de daha çok zeka ve el becerilerine yönelik oyunlar tercih edilebilir. Sanatsal etkinlikler olarak ta ebru sanatı, resim, dans ve enstrüman çalma gibi etkinlikler tercih edilebilir. 

Tatilde çocuğunuzla hoşça vakit geçirilebilmeniz için bazı öneriler:

* Mümkünse yurt içinde veya yurtdışında olmak üzere aile ile birlikte tatil yapılabilir. Uzmanlara göre aile fertlerinin hep birlikte zaman geçirmesi aile dinamiği açısında çok çok yararlıdır.*Çocuğunuzla seçtiğiniz ortak kitapları okuyup dil becerilerini geliştirebilmek için kitaplar üzerinde tartışabilirsiniz.*Sinema, tiyatro, konser gibi kültürel faaliyetlere katılarak birlikte kültürel paylaşımlar yapabilirsiniz.*Birlikte alışverişe çıkıp istediği şeyleri kendinin seçmesine izin vererek özgüveninin gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz*Arkadaşlarıyla birlikte yapabileceği etkinlikler planlayabilirsiniz.*Fen, keşif, tarih ve çocuk müzelerini gezerek hem eğlenip hem de öğrenebilirsiniz.