DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sosyal medya çalkalanıyor! “Bu gece telefonlarınızı kapatın”

Sosyal medya çalkalanıyor! “Bu gece telefonlarınızı kapatın”

Sosyal medyada yayılan radyasyon haberleri doğru mu? BTK konuyla ilgili ne dedi? Telefonları bu gece kapatmalı mıyız? Tüm ayrıntılar…

Sosyal medyada hızla yayılan bir haber herkesi paniğe soktu. Mesajda bu gece 00:30 – 03:30 saatleri arasında telefon, tablet gibi radyasyon yayan cihazların kapatılması istenildi. Peki yayılan haberler doğru mu? Radyasyon yayan cihazları bu gece kapatmak gerekiyor mu? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte ayrıntılar…Sosyal medyada paylaşılan uyarı şöyle:

“Acil bu gece 00:30 – 03:30 saatleri arasında telefon, hücresel cihaz, tablet vb. cihazları kapattığınızdan emin olun ve vücudunuzdan uzaklaştırın.

Singapur televizyonu haberi açıkladı. Lütfen ailenize ve arkadaşlarınıza söyleyin. Bu gece gezegenimiz için 12:30 ile 03:30 arası çok yüksek radyasyon olacaktır.

Kozmik ışınlar Dünya’ya yaklaşacaktır. Bu yüzden lütfen cep telefonunu kapat. Cihazı vücudunuza yakın bir yerde bırakmayın, bu ciddi hasara neden olabilir. Google, NASA, BBC News’ı kontrol edin. Bu mesajı sizin için önemli olan tüm insanlara gönderin.”

sosyal-medyaSosyal medyada hızla yayılan haber hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) şu açıklamayı yaptı,”Doğruluğu teyit edilmeyen ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi İhtiyatla yaklaşması gerektiği değerlendirilmektedir.”

Twitter’da gündeme oturdu