DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sosyal medya görgü kuralları nelerdir?

Sosyal medya görgü kuralları nelerdir?

Günümüz sosyal medya kullanıcıları kuralsız ve sınırsız kullanımdan çekinmiyor. Ancak her şeyde olduğu gibi sosyal medyada da bazı kuralların olması gerekiyor. Sizler için, sosyal medya görgü kuralları nelerdir konusunu araştırdık.Sosyal medya görgü kuralları arasında takipçilere nasıl davranılması gerektiği, paylaşımların amaçları,  paylaşımların nasıl yapılması gerektiği ve spam’a kadar birçok bilgi bulunmaktadır. Sağlıklı ve saygılı bir toplum

Günümüz sosyal medya kullanıcıları kuralsız ve sınırsız kullanımdan çekinmiyor. Ancak her şeyde olduğu gibi sosyal medyada da bazı kuralların olması gerekiyor. Sizler için, sosyal medya görgü kuralları nelerdir konusunu araştırdık.Sosyal medya görgü kuralları arasında takipçilere nasıl davranılması gerektiği, paylaşımların amaçları,  paylaşımların nasıl yapılması gerektiği ve spam’a kadar birçok bilgi bulunmaktadır. Sağlıklı ve saygılı bir toplum için bu görgü kurallarına mutlaka uyulmasını tavsiye ediyoruz. Bugüne kadar önerilen görgü kurallarını sizler için aşağıda paylaştık. İşte bunlardan bazıları…-Karşınızdakiyle yüz yüzeyken yapmayacağınız söylemeyeceğiniz hiçbir şeyi sosyal medyada da yapmamalısınız söylememelisiniz. (çirkin davranış, küfürlü sözler, rencide edici paylaşımlar, mesajlar ve resimler)-Gizliliğin işe yarayacağını düşünüp kesinlikle onun arkasına saklanmamalısınız.-Başka paylaşımlardan alıntı yapmayın.-Ne çok fazla ne de çok az paylaşımlar yapın. Sosyal medyayı yerli yerinde kullanın.-Aslında her sosyal medya platformunun farklı bir amaç için hazırlandığını unutmayın.-Takipçi sayınızı artırmak için boş yere çırpınmayın.-Sosyal medyada yazışırken dilbilgisi kurallarına uymaya özen gösteriniz.-Sıradan, paylaşılması bir anlam ifade etmeyecek detayları boşu boşuna paylaşmayın.-Paylaşımlarınızdaki orjinal ve alıntılanmış içerik dengesine dikkat edin.-Spam yapmaktan uzak durun.

Facebook’ta uyulması gereken görgü kuralları;

-Davetler ve beğenmeleri idareli kullanmaya dikkat edin.-Duvarı muhabbet amaçlı değil ihtiyacınız olduğunda kullanın.-Tanımadığınız insanları eklemekten kaçının.- Saçma sapan görsellere arkadaşlarınızı etiketlemeyin.-Sürekli şikayetçi kötümser paylaşımlar yapmayın.-İfadeleriniz anlaşılır olsun.-Anlamsız süreçler, sürtüşmeler başlatmayın.

Instagram’da dikkat edilmesi gereken görgü kuralları;

-Nitelik sizin için önemli olsun.-Paylaşımlarınızın zaman aralıklarını kısaltmayın.-Paylaşım yaparken sabit bir odağınız olsun.-Sadece yapılan paylaşımları beğenip kalmayın. Kullanıcılarıda takip edin.-Sırf aramalarda görünmek için gereksiz hastag kullanımından uzak durun.

Twitter Görgü Kuralları;

-Kullanıcıları takip edip onlarda sizi takip ettikten sonra takipçi listenizden çıkarmayın.-Attığınız tweetlerin retweetlenmesini sürekli olarak beklemeyin.-Hastag kullanımını suistimal etmeyin ve de abartmayın.-Paylaşımınız 140 karaktere sığmıyorsa yazmayın.

Tumblr Görgü Kuralları;

-Mutlaka kaynak gösterme kurallarına uyunuz.-Rahatsız edici içerikler paylaşıyorsanız eğer uyarıcı etiketler kullanmaya dikkat ediniz.-Belli bir konsepte bağlı kalınız.-Tumblr, insanların hoşuna giden şeyleri paylaştığı bir platform. Bunu asla unutmayın.