DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Spor ne zaman yapılırsa daha faydalı olur?

Spor ne zaman yapılırsa daha faydalı olur?

Zayıflamak ya da sağlıklı yaşam için yapılan spor, ne kadar etkisini gösteriyor? Yaptığınız sporun etkisini görebilmek için hangi saatlerde yapmak gerekir?

Spor yaparken zamanına dikkat etmeliyiz

Zayıflamak ya da sağlıklı yaşam için yapılan spor, ne kadar etkisini  gösteriyor? Yaptığınız sporun etkisini görebilmek için hangi saatlerde yapmak gerekir?Uzmanlara göre spor, gündüz yapılması gereken bir aktivitedir. Yapılan araştırmalara göre, spor sırasında oksijen dengesini kontrol etmenin önemini ve kasların bunu en iyi gün içinde yapabildiğini gösteriyor.Araştırmayı yapan ekipteki Prof. Dr. Joseph Bass “Oksijen, içimizdeki saat enerji üreten kas hücrelemizle birlikte dans ediyor. Peki bu dansın senkronizasyonu ne kadar iyi? Bir hücrenin kapasitesi günün saatine göre değişir. Tabii ki atletlere ne zaman antrenman yapmalarını söylemiyoruz ama belki kas güçlerini artırmaları için gün içinde çalışmak onlara avantaj sağlayabilir” dedi.Özellikle bir konu daha var ki doğru zamanda doğru şekillerde yapılan egzersizler beyin gelişimine de katkıda bulunuyor.

Yürüyüş yapanlar bu habere dikkat!

Özellikle masa başında çalışan kişilerce mutlaka hayatın bir parçası haline gelmesi gereken spor çok önemli. Bireylerin haftada en az 3 gün yürüyüş yapması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu sayının idealinin 5 olduğunu savunuyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Selda Özçırpıcı, “Ancak tüm bu etkilerinden yararlanabilmek için yürüyüş egzersizini doğru bir şekilde yapmamız çok önemli” diyor.Eğer yaşınız 40’ın üzerindeyse ve normal hayatınızda da hareketsiz bir kişiyseniz, yürüyüş öncesi mutlaka bir hekime başvurmalısınız.Yürüyüş öncesinde birkaç dakika ısınmak için esneme hareketleri yapmanız gerekmektedir. Bu hareketler, kalp ve damar sağlığınızı koruyarak yürüyüş sırasında daha sağlıklı bir süre geçirmenizi sağlayacaktır.Yürüyüş saatinin herhangi bir sınırlaması yok ise sabah saatlerini seçerseniz, metobolizmanız daha hızlanacak ve zayıflama oranınız artacaktır.Yürüyüş öncesi tokluk durumunu belirleyecek olursak, yürüyüşten en az 2 saat önce yemek yemiş olmalıyız. Yürüyüş bandında yürümektense, açık havada yürümeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır. Yürüyüş sırasında tabanı oldukça esnek, yürüyüş ayakkabılarını seçmelisiniz. Eğer, bacak bel kısımlarınızda ağrı problemleri var ise doktorunuza başvurarak yürüyüş için ayakkabı tavsiyesi almalısınız. En önemli konulardan biriside yürüyüş esnasında duruşunuzu belirlemek. Başınız tam karşıda, karnınızı içe çekerek yürümeye çalışın.