DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Star TV’nin sevilen dizisi ‘Kiralık Aşk’ yayından kaldırıldı

Star TV’nin sevilen dizisi ‘Kiralık Aşk’ yayından kaldırıldı

Star Tv’nin başarılı dizisi ‘Kiralık Aşk’ yayından kaldırıldı. Kiralık Aşk dizisi neden bitti? Ne zaman final yapacak? Dizi hakkında tüm detaylar;

Star TV’nin sevilen dizisi ‘Kiralık Aşk’tan final haberi geldi. Başrollerini Elçin Sangu ve Barış Arduç’un paylaştığı, geçtiğimiz sezon reyting rekorları kıran dizi bu sezon resmen dibi gördü.Geçtiğimiz hafta hakkında final yapacağı iddia edilen, daha sonra yapım şirketinin yalanladığı haberler gerçek çıktı.

Kiralık Aşk ne zaman final yapacak?

Geçtiğimiz sezon kendi gününde reytinglerde zirveyi gören dizi bu sezon istenilen başarıyı bir türlü yakalayamadı. Geçtiğimiz hafta ‘Kiralık Aşk’ın yayından kaldırılacağı iddia edilmişti. Dizinin yapım şirketi ‘ORTAKS Yapım’ iddiaları yalanlamış ve hayranlarını sevindirmişti.Aradan bir hafta geçmeden ORTAKS yapım şirketi bir açıklama daha yaptı ve dizinin yayından kaldırıldığını duyurdu. Yapım şirketinin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Kiralık Aşk, 69. bölümü ile ekranlara veda etmeye hazırlanıyor” denildi.Bu Cuma 67. bölümüyle ekranlara gelecek dizi 2017 yılının Ocak ayında ekranlara veda ediyor.Sevilen dizinin yapımcısı ORTAKS yapım şirketi iddiaları böyle yalanlamıştı.“Geçen sene Star TV ekranlarında yayın hayatına başlayan ve kısa zamanda çok sevilen Kiralık Aşk isimli dizimizin yeni sezonuna başlarken, kanalımızla yapmış olduğumuz görüşmeler ile hikayemizin yolculuğunun nerede ve ne şekilde finalize olacağını tasarlamıştık.Stratejik planlamamıza göre; hikayemizi birlikte kararlaştırdığımız doğrultuda adım adım ilerletiyoruz ancak final tarihimizi henüz kesinleştirmedik.Dizimizin çekimleri son hızla ve çok keyifli bir şekilde devam etmektedir. Final tarihimiz belirlendiğinde konuyla ilgili duyuru tarafımızca yapılacaktır.”

Kanal D’nin iddialı dizisi de reyting kurbanı

Reytinglerde başarılı olamayan diziler teker teker yayından kaldırılıyor. Kanal D‘nin yeni sezonda iddialı dizileri arasında yer alan ‘Babam ve Ailesi’ de son kurban olmuştu.Başrollerini Ayça Bingöl, Bülent İnal ve Ceyda Düvenci’nin paylaştığı sezonun en iddialı dizilerinden biri olan ‘Babam ve Ailesi’de 2017 yılını göremeden final yapan diziler arasına adını yazdırdı.

Reyting nasıl ölçülür?

Türkiye’de ilk reyting ölçümü 1989 yılında AGB Nielsen tarafından ölçülmeye başlamıştır. Günümüzde reyting TNS tarafından ölçülüyor. Reyting ölçümü ‘peoplemeter’ adı verilen cihazla yapılır. ‘Peoplemeter’ günümüzde sadece 2200 ailenin evinde bulunmaktadır.  ‘Peoplemeter’ cihazının bağlandığı evler kimseyle paylaşılmaz. Yani evinizde ‘Peoplemeter’ bulunmuyorsa izlediğiniz kanala reyting verme gibi bir ihtimaliniz bulunmamaktadır. Bu nedenden dolayı 70 milyondan fazla kişini yaşadığı ülkede reyting sonuçlarının 2200 aile tarafından belirlenmesi bir çok tartışmaya da yol açtı.Reytingin yanında bilmenizde fayda olan bazı terimler ve anlamları.Share: Bir kanalın izlenme payı demektir.Reach: Bir tv kanalını değişik izleyen kişiler anlamına gelmektedir.A.T.S: Ortalama izlenme oranı demektir.