DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Steinmeier’den ateşkes kararına bomba yorum

Steinmeier’den ateşkes kararına bomba yorum

Bugün ABD ile Rusya arasında alınan ateşkes kararına Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’den bomba açıklama geldi.\r\n\r\n

Bugün ABD ile Rusya arasında alınan ateşkes kararına  Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’den bomba açıklama geldi.Suriye krizi bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 12 Eylül’de anlaşmaya varılacağını açıkladı. Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier varılan anlaşma kararından çok memnun olduğu belirtti. Suriye’deki silahların susması için atılan bu adımdan mutlu olduğunu yaptığı açıklamada net bir şekilde ifade etti.

Ateşkes kararı zor bir doğum oldu

Frank-Walter Steinmeier-Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, alınan ateşkes kararı ile ilgili o yazılı açıklaması;“Suriye’deki durumun son derece çok yönlü ve karışık olması nedeniyle farklı çıkarlar konusunda mutabakat sağlanması gerekiyordu, zor bir doğum oldu. Şimdi hızlı bir şekilde uygulanması gerek. Tüm tarafları Washington ve Moskova arasında varılan anlaşmalara uyma ve en geç Pazartesi günüden itibaren silahları susturmaya davet ediyorum. Ateşkesi tüm ülke geneline yaymak mümkün olursa, zor durumdaki yüzbinlerce kişiye insani yardım götürme konusunda yeni ve ciddi bir fırsat elde edilmiş olacağız. Ateşkes, aynı zamanda Cenevre’de Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen sorunun siyasi yoldan çözümüne yönelik görüşmelerin devamına da fırsat sağlayacaktır.”