DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Süper Kupa mücadelesinde iki gol Arda Turan’dan

Süper Kupa mücadelesinde iki gol Arda Turan’dan

Barcelona ile Sevilla Camp Nou’da Süper Kupa için karşı karşıya geldi. Arda Turan’ın iki gol attığı mücadelede Süper Kupa’nın sahibi Barcelona oldu.

İspanya Süper Kupa mücadelesinde Türk temsilcimiz Arda Turan iki gol attı.Barcelona ile Sevilla Camp Nou’da karşı karşıya geldi.114 Ağustos Pazar günü oynanan ilk maçta Barcelona 54. dakikada Suarez ve 82. dakikada Munir attığı gollerle büyük avantaj sahibi olmuştu.2Barcelona ve Sevilla 2-0’ın rövanşı için Camp Nou’da karşı karşıya geldi.3Messi’nin asistini iyi değerlendiren Arda Turan’ın 10. dakikada kaydettiği golle Barcelona 1-0 öne geçen taraf oldu.

İkinci yarıya Barcelona golle başladı.546. dakikada Lucas Digne’nin asistini iyi değerlendiren Turan, Barcelona’yı 2-0 öne geçiren golün sahibi oldu.

3-0 biten mücadelede Barcelona’nın üçüncü golünü atan futbolcu Messi oldu.4İlk karşılaşmayı 2-0 kazanan Barcelona, Süper Kupa’nın sahibi oldu.6

Arda Turan kimdir?

Arda Turan 1987 yılında İstanbul, Bayrampaşa’da dünyaya geldi. Futbol’a 8 yaşında doğyup büyüdüğü Bayrampaşa’da bir amatör takımda başladı. 12 yaşına kadar Altıntepsi Makelspor’da amatör klüpte forma giyen Turan, 12 yaşında Galatasaray’a transfer oldu.2000-2005 yılları arası Galatasaray Spor Klübü’nün alt yapısında forma giyen Turan ilk resmi maçına Galatasaray’ın 22 Ocak 2005 yılında Bursa Spor ile karşılaştığı Türkiye Kupası mücadelesinde çıktı.Profesyonel olduktan sonra Turan 2005 – 2006 sezonunda Vestel Manisaspor’a kiralık olarak gönderildi. Vestel Manisaspor’da ilk resmi maçına Ankaragücü karşılaşmasında çıktı. Arda, Vestel Manisaspor karşılaşmasında hem klüp kariyerinin hem de Süper Lig’de ilk golünü attı.Vestel Manisaspor’da geçirdiği yarım sezon sonunda tekrar Galatasaray’a dönen Arda,  Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Mladá Boleslav karşısında 2 gol atıp 1’de asist yaptı. Arda’nın Galatasaray formasıyla ilk attığı gol olarak tarihe geçti.Daha 22 yaşında Sarı Kırmızılı ekibin kaptanı olan Arda’ya 10 numaralı forma verildi.Galatasaray’da 2011 yılına kadar forma giyen başarılı futbolcu 2011 yılının Ağustos ayında, €12.000.000 bonservis ücreti karşılığında İspanyol kulübü Atlético Madrid’e transfer oldu.2015-16 sezonu öncesinde 34 milyon euro bonservis bedeli karşılığında  İspanyol takımı Barcelona’ya transfer oldu ve en pahalı Türk futbolcu ünvanını elde etti.