DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Süper Lig’de şifresiz maç dönemi mi başlıyor?

Süper Lig’de şifresiz maç dönemi mi başlıyor?

Spor Toto Süper Lig’in yayın ihalesine girecek olan bir İtalyan firma karşılaşmaları ücretsiz olarak ekranlara getirebilir.

Spor Toto Süper Lig, 2001 yılında yayın haklarını Lig TV’nin satın almasından bu yana şifreli olarak ekranlara geliyor. Ancak gelecek sezondan itibaren bu durum değişebilir. Bu sezon ile birlikte Lig TV ile TFF’nin anlaşması sona eriyor ve birçok firma Spor Toto Süper Lig’in yayın hakkını alabilmek için birbiriyle yarışacak. İtalyan bir firma da bu yarışa dahil. İtalyan firma seyircilere internet üzerinden şifresiz yayın vaatinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig’de şifresiz yayın mümkün mü?

İsmi sır gibi saklanan İtalyan firma TFF’nin kapısını öyle bir teklifle çaldı ki. İtalyan firma TFF’ye Spor Toto Süper Lig’in yayın hakkı karşılığında tam 650 milyon avro teklif etti. Bu İtalyan firma karşılaşmaları televizyon ve internet üzerinden yayınlamayı planlıyor. Televizyondaki karşılaşmalar şifreli olacak ancak seyirciler karşılaşmaları internet üzerinden şifresiz olarak takip etme imkanına sahip olabilecek.İnternet üzerinden yayınlanacak maçlar da ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılacak. Seyirciler karşılaşmaları reklamsız takip etmek için belli bir ücret ödeyecek ancak reklamsız yayınlar ücretsiz olacak.Şimdilik TFF ile İtalyan firma anlaşma sağlanabilmiş değil ancak yeni sezondan önce Spor Toto Süper Lig’in yayıncısı belli olacak.Birçok firma birbiriyle yarışacakSpor Toto Süper Lig’in Haziran 2017’deki yayın ihalesi öncesi birçok firma birbiriyle rekabete girecek. İhaleye Turkcell, D Smart, Tivibu ve Lig TV dışında yurt dışından adı açıklanmayan iki firma katılacak.Süper Lig 15 yıldır Lig TV’deSpor Toto Süper Lig’de ilk olarak 1994 yılında yayın ihalesi yapıldı. Spor Toto Süper Lig’de ilk yayın hakkı ihalesinin galibi TGRT, Kanal D, Star TV, Atv kanalları oldu. 4 kanal belirli takımların maçlarını iki sezon boyunca ekranlara getirdi ve iki sezon için toplam 30 milyon dolar ödediler.Daha sonra 1996 yılında Spor Toto Süper Lig’de havuz sistemine geçildi ve ilk yayın hakkı ihalesini Cine5 kazandı. Cine5 3 sezon için 140 milyon dolar ödedi.1999 yılındaysa Teleon 120 milyon dolar karşılığında iki sezon boyunca yayın haklarını aldı.Lig TV ise 2001 yılında Spor Toto Süper Lig ihalesini kazandı. Lig TV 15 yılda 2 milyon dolar civarı bir ücret ödedi.