DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Süper Lig’in transfer değeri en yüksek 10 futbolcusu!

Süper Lig’in transfer değeri en yüksek 10 futbolcusu!

Spor Toto Süper Lig’de forma giyen oyuncular arasında en yüksek transfer değerine sahip 10 futbolcu. Josef de Souza Transfer değeri: 9 milyon EuroAltyapı eğitimini aldığı Vasco de Gama’da Porto’nun ilgisini çekti ve Portekiz ekibine transfer oldu. Takımda istenen seviyeye ulaşamadı ve Gremio’ya transfer oldu. Daha sonra ise bir diğer Brezilye ekibi Sao Paulo ile anlaştı.

Spor Toto Süper Lig’de forma giyen oyuncular arasında en yüksek transfer değerine sahip 10 futbolcu.

Josef de Souza

Transfer değeri: 9 milyon EuroAltyapı eğitimini aldığı Vasco de Gama’da Porto’nun ilgisini çekti ve Portekiz ekibine transfer oldu. Takımda istenen seviyeye ulaşamadı ve Gremio’ya transfer oldu. Daha sonra ise bir diğer Brezilye ekibi Sao Paulo ile anlaştı. Fenerbahçe ertesi sezon Souza’yı kadrosuna kattı. 2 sezondur Fenerbahçe orta sahasında görev yapıyor.

Cenk Tosun

Transfer değeri: 9 milyon EuroFutbola Alman kulübü Eintracht Frankfurt altyapısında başladı ve A takıma kadar yükseldi. Takımıyla Bundesliga’da 1 maça çıkarken bir sonraki durağı Gaziantepspor oldu. Gaziantepspor formasıyla 3 yılda büyük bir çıkış yakalayarak Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Geçen süreçte yedeklikten takımın gol yükünü çeken ismi haline geldi.

Wesley Sneijder

Transfer değeri 9 milyon EuroDünya’nın sayılı altyapı akedemilerinden biri olan Ajax’ta öğrenimini gördü. 4 yıl Axaj’ta forma giydi ve İspanyol devi Real Madrid’e transfer oldu. Real Madrid kariyeri pek de parlak geçmedi. 2 yılın sonunda Inter oyuncuyla sözleşme imzaladı. Inter formasıyla Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. 32 yaşındaki Hollandalı 2013 yılında Galatasaray’a transfer oldu. 4 yıldır Galatasaray formasını terletiyor.

Vincent Aboubakar

Transfer değeri: 10 milyon EuroKamerun’da futbol hayatına başladı. Çok geçmeden Fransız ekibi Valenciennes’e transfer oldu. Bir sonraki adresi Lorient oldu. Geçen 1 sezonun ardından Porto ile sözleşme imzaladı. Porto’da forma şansı yakaladı ve Şampiyonlar Ligi’ni deneyimledi. Bu sezon başında iki yıllığına Beşiktaş’a kiralandı. Takımının en büyük gol umutlarından biri olarak görünüyor.

Moussa Sow

Piyasa Değeri: 11 milyon EuroSenegalli oyuncu Fransız Rennes takımının altyapısından çıktı. Sedan’a kiralandı ve bir sonraki sezon Lille’e transfer oldu. Lille’de başarılı olurken Şampiyonlar Ligi’nde dikkatleri üzerine çekti. 2012 yılında Fenerbahçe tarafından transfer edildi. Golleri ve sempatik tavırlarıyla taraftarın sevgilisi oldu. Sık sık yaptığı rövaşata vuruşlarda futbolseverlerin beğenisini kazandı. 2015 yılında Al-Ahli takımına transfer oldu ve bir sezonun ardından tekrar Fenerbahçe’ye kiralandı. Kariyerini kiralık olarak Fenerbahçe’de sürdürüyor.

Simon Kjaer

Piyasa değeri: 11.5 milyon EuroDanimarkalı stoper Midtjyland’da kariyerine başladı. Sırasıyla Palermo, Roma, Wolfsburg takımlarında kısa süre top koşturdu ancak bir türlü isteneni veremedi. Transfer olduğu Lille’de ise güzel bir çıkış yakaladı. Geçtiğimiz sezonun başında rekor ücretle Fenerbahçe’ye transfer oldu. Defansta hatasıza yakın bir oyun sergiledi.

Demba Ba

Piyasa değeri: 12 milyon EuroRouen’de kariyerine başladı. Mouscron, West Ham, Hoffenheim takımlarında forma giydi. Premier Lig ekibi Newcastle United formasıyla gösterdiği performansla İngiliz devi Chelsea’ye transfer oldu. 1.5 sezonun ardından Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Beşiktaş’ta geçirdiği 1 sezonda gol kralı oldu ve adına besteler yapıldı. Daha sonra Çin ekibi Shangai Shenhua’ya transfer oldu ve ertesi sezon kiralık olarak tekrar Beşiktaş’ın yolunu tuttu.

Jeremain Lens

Piyasa değeri: 12 milyon EuroKariyerine AZ Alkmaar’da başladı. AZ’deki kariyeri onu PSV’ye taşıdı. PSV formasıyla gösterdiği performans sonunda herkes onun büyük bir takım transfer olacağını düşünürken o Dinamo Kiev’e transfer oldu. Kiev macerasının ardından Sunderland’in yolunu tuttu ancak orada da tutunamadı. Takımı onu 1 yıllığına Fenerbahçe’ye kiralık olarak gönderdi. Fenerbahçe taraftarını hızı ve çalımlarıyla adeta mest etti. Takımının en iyi isimlerinden biri olarak göze çarpıyor.

Oğuzhan Özyakup

Piyasa değeri: 12.5 milyon EuroArsenal’de altyapı eğitimini gördü. Ancak A takımda şans bulamadı. Oyuncu 5 yıl önce Beşiktaş’ın yolunu tuttu. İlk yıllarında tecrübesizliği nedeniyle şans bulamadı ancak Şenol Güneş döneminde büyük çıkış yakalayarak Avrupa devlerinin de ilgisini çekiyor.

Fernando Muslera

Piyasa değeri: 14 milyon EuroWanderers takımının altyapısından çıktı. Gösterdiği performansla Lazio takımına transfer oldu. Daha sonra kaleci sıkıntısı çeken Galatasaray oyuncuyu kadrosuna kattı. İnanılmaz refleksleri bulunuyor ve bu sayede inanılmaz kurtarışlarda bulunuyor. Taraftar tarafından Galatasaray’ın gelmiş geçmiş kalecileri arasında gösteriliyor. Uruguaylı file bekçisi Süper Lig’in en pahalı futbolcusu olma özelliğini taşıyor.