DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Beşar Esad halka seslendi: Halep’i Boşaltın!

Beşar Esad halka seslendi: Halep’i Boşaltın!

Suriye Ordusu ateşkesin bitmesinden hemen sonra Halep’e yönelik operasyonları başlattığını açıkladı. Ve Beşar Esad halka ‘Halep’i boşaltın!’ diyerek seslendi.\r\n\r\n

Suriye Ordusu ateşkesin bitmesinden hemen sonra Halep’e yönelik operasyonları başlattığını açıkladı. Ve Beşar Esad halka ‘Halep’i boşaltın!’ diyerek seslendi.Halep’teki ateşkesin sona ermesinin hemen ardından operasyonlara başlayan Suriye Ordusu hız kesmeden devam ediyor. Suriye Ordusu, o bölgede yaşayan vatandaşların kenti terk etmelerini istedi. Bu uyarının ardından kenti terk etmeyenlerin ise ‘kaçınılmaz bir kadere’ maruz kalacaklarını belirtti.

Halep’e yapılan saldırılar azaldı!

halep-i-bosaltinBu uyarıların yanı sıra Suriye Ordusu, bölgede yapılan insani yardımların olumsuz etkilenmemesi için uzun süredir saldırılarını azalttıklarını iddia ediyor. Fakat bölgede bulunan muhalifler saldırıların azaldığı hakkındaki açıklamalara onay vermiyor. Aksi bölgeye yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiğini belirtiyorlar. Suriye Ordusunun iki haftada içerisinde yaptığı saldırılardan tam 270 kişinin hayatını kaybettiğinin de altı çizildi.

Halep ile ilgili diğer haberimiz..

Jean-Marc Ayrault’tan Halep çağrısı

jean-marc-ayrault

 Halep konusunda ciddi bir tavır takınan Fransa Dışişleri Bakanı yazılı açıklama yaptı. Yazılı açıklamasında ise ABD, Fransa ve İngiltere’nin isteği üzerine  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu konuda acil olarak bir toplantı düzenlediğini ifade etti.Bölgedeki saldırıları Esad rejiminin şiddetlendirdiğine değinen Bakan Ayrault,  “Oysa herkes Suriye’de siyasi çözümden başka bir yol olmadığını biliyor. Rejime destek veren Rusya ve İran’a bu çıkmaza yol açan stratejiye son vermeleri çağrısında bulunuyorum. Aksi takdirde o bölgede işlenen savaş suçlarının ortağı olacaklar.” dedi.