DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Suudi Arabistan prensi idam edildi

Suudi Arabistan prensi idam edildi

Suudi Arabistan tam 40 yılın ardından sonra ilk defa kraliyet ailesinden birinin idamına karar verdi. Ve Suudi Arabistan prensi idam edildi.\r\n\r\n

Suudi Arabistan tam 40 yılın ardından sonra ilk defa kraliyet ailesinden birinin idamına karar verdi. Ve Suudi Arabistan prensi idam edildi.Geçtiğimiz zamanlarda bir cinayet işlediği gerekçesi ile suçlanan prensin idamına karar verilmişti. Prens için alınan idam kararı 40 yıl sonra ilk kez gerçekleşti. Cinayetten idam cezasına çarptırılan  Prens Turki bin Saud al-Kabir’in infaz edildiği duyuruldu.

Suudi Arabistan Prensi infaz edildi

suudi-arabistan-prensi-idamSuudi Arabistan Prensinin infaz edildiğini duyuran İçişleri Bakanlığı bölgedeki adalet ve güvenliği koruyacaklarını ifade etti. Cinayet işlediği nedeni ile idam edilen prensin amcası Abdul Rahman al-Falaj’ın idam için yaptığı açıklamada ‘adil yargı sistemi’ne dikkat çekti.Geçtiğimiz 2012 yılında işlenen bir cinayetten dolayı suçlanan Prens Turki bin Saud al-Kabir, 2014 yılında idam cezasına çarptırılmıştı. Suudi Arabistan’da idamlar halka açık meydanda ve kafa kesilerek gerçekleştiriliyordu. Fakat Prens Turki bin Saud al-Kabir’in idamı ile ilgili bir detay ve açıklama yapılmadı.