DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tam 876 uçuş iptal edildi!

Tam 876 uçuş iptal edildi!

Ünlü Alman Hava Yolu şirketi olan Lufthansa’ya ait tam 876 uçuş iptal edildi. Uçuşların iptali ise pilotların greve çıkması oldu.\r\n\r\n

Ünlü Alman Hava Yolu şirketi olan Lufthansa’ya ait tam 876 uçuş iptal edildi. Uçuşların iptali ise pilotların greve çıkması oldu.Lufthansa Hava Yolu şirketinde görev alan pilotlar greve çıktı. Pilotların greve çıkışı tam 876 uçuşun iptal olmasına neden oldu. Bundan dolayı yaklaşık 100 bin yolcunun mağdur olacağı açıklandı. Lufthansa Hava Yolu şirketinden hemen bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Vereinigung Cockpit (VC) sendikasına bağlı oldukları ifade edilen pilotların greve girdiği ve 876 uçuşun gerçekleştirilemeyecek. Uçuş için hazırlanan yaklaşık 100 bin yolcunun da bu grevden olumsuz etkileneceği bilgisi verildi.

876 uçuş iptal edildi

876-ucakLufthansa Hava Yolu şirketinden yapılan diğer bir önemli açıklamada, Lufthansa grubuna bağlı Eurowings, Air Dolomiti, SWISS, Avusturya Havayolları, Air Dolomiti ve Brüksel Havayolları şirketlerinin bu durumdan etkilenmeyeceği ifade edildi. Lufthansa’nın yapılan grevden rahatsızlık duyduğunu ve bunu en aza indirmek için çeşitli çalışmalarda bulunacağını belirtti.Pilotların grevinin nedeni olarak da ücretlerinde artış istemeleri ve bunun başarısız sonuçlanmasının olduğu belirtildi. Lufthansa’daki pilotlar 2014 yılından bu yana tam 13 kez greve gitti.