DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tatlı krizi nasıl çözülür?

Tatlı krizi nasıl çözülür?

Hepimiz ara sıra tatlı krizi yaşıyoruzdur. Canımız çok faza tatlı çikolata isteyip te bunu az kaloriyle nasıl atlatabiliriz acaba. Bunun için sizlere tatlı krizi nasıl çözülür? Yazısını hazırladık. Buyurun birlikte bakalım.Öncelikle tatlı krizinin nedenlerine bir göz atalım: Hipoglisemi Bazı vitamin ve mineral eksiklikleri PMS (Adet öncesi sendromu) Polikistik Over Sendromu (POS) Barsak parazitleri ve Duygusal

Hepimiz ara sıra tatlı krizi yaşıyoruzdur. Canımız çok faza tatlı çikolata isteyip te bunu az kaloriyle nasıl atlatabiliriz acaba. Bunun için sizlere tatlı krizi nasıl çözülür? Yazısını hazırladık. Buyurun birlikte bakalım.Öncelikle tatlı krizinin nedenlerine bir göz atalım:

  • Hipoglisemi
  • Bazı vitamin ve mineral eksiklikleri
  • PMS (Adet öncesi sendromu)
  • Polikistik Over Sendromu (POS)
  • Barsak parazitleri ve
  • Duygusal durumlar tatlı krizine neden olabiliyor.

Tatlı krizi ile nasıl baş edilir?

*Tüketin ama az miktarda tüketinYapılan araştırmalar tatlı yemek isteyen kişinin eninde sonunda o tatlıyı yediğini gösteriyor. Bu yüzden de uzmanlar yiyin ancak ölçülü olun diyor. Yine yapılan araştırmalara göre günlük 150 kalorilik bir tatlı tüketiminin vücuda herhangi bir zararı olmadığı görüşü savunuluyor. Bu nedenle canınız tatlı istediğinde az miktarda tüketmek tatlı krizinizin önüne geçmenize yardımcı olacaktır.*Tatlı ile diğer besinleri karıştırarak tüketinDirekt çikolata yemek yerine çikolata sosuna bandırılmış muz ve çilek tüketmek, fındık ve bademli drajelerden tüketmek hem daha az miktarda tatlı tüketmenize hem de tatlı isteğinizi kesmenize daha da önemlisi az kalori almanıza yardımcı olur.*Şekersiz sakız çiğneyinŞeker içermeyen ancak şeker tadı olan aromalı sakız çiğnemek tatlı ihtiyacınızı azaltabilir. Yapılan bazı bilimsel çalışmalar, sakız çiğnemenin yemek yeme isteğini de azalttığını göstermektedir.Meyve tüketinCanınız tatlı istediğinde taze veya kuru meyveler ile bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Atıştırmalık olarak kuru kayısı, kuru incir, hurma, kuru erik gibi tatlı ama sağlıklı besinler tüketin.Düzenli besleninUzun müddet aç kalmak, ana öğünleri atlamak gibi beslenme hataları tatlıya olan isteğinizi arttırabilir. Günde 3 saatten fazla aç kalmayacağınız ve aralarda sağlıklı atıştırmalıklar tüketeceğiniz bir beslenme programı tatlıya olan isteğinizi ciddi manada azaltır.Odağınızı faklı yönlere kaydırınTatlı krizini nasıl çözeriz? Yazımızın son tavsiyesine göre canınız gün boyunca tekrar tekrar tatlı istediğinde odağınızı değiştirmeye çalışın. İmkânınız varsa yürüyüşe çıkmak tatlıyı unutturacak en iyi yöntemlerden biridir. Bilgisayar oynamak, gazete, dergi ve kitap okumak genelde ilk on dakikadan sonra tatlı ihtiyacını ortadan kaldırır. Tatlı istediğinizde evi toplamak, en yakın arkadaşınızı arayıp sohbet etmek hatta sosyal medyada zaman geçirmek tatlıyı unutturacak yöntemlerden olabilir.